Putsplank puti puhdasta!

Jaiks tahra!


Hei täältä muuttokaaoksen keskeltä tällainen maadoittava, arjen vinkkiviitonen! Olethan muistanyt hyödyntää paahtavaa aurinkoa, niin auringon ottoon kuin myös tahrojen poistamiseen. Good old trick, joka toimii! 

Nappaa sappisaippuaa ja hiero sitä tahralle tai tipsauta nestemäistä, anna vaikuttaa pieni hetki (ihan vain minuutti siis) ja vie sitten vielä aurinkoon kuivumaan. Heippa tahra! Tätä on testattu niin moneen, kuten myös jämähtäneeseen aurinkorasvaan ja on saatu irti. Kuivunutta veritahraa en tosin ole saanut irti millään konstilla. Jos tiedätte keinon, niin kertokaa se minullekin. 

Tahra irtoaa sappisaippualla monessa tapauksessa ilman aurinkoakin, mutta aurinko on erinomainen bonari. Muistan ajat, kun lapset söivät soseporkkanaa ja milloin mitäkin, joka jätti ruokalistan bodyn rintamukseen - ruokalapusta huolimatta, mutta illä nikseillä vaate puhdistui.

...siinäkin on ja siinä ja siinä, mutta ei ole pitkään.

Itse pakkasin Samu Jussin mekon casually kassiin mm. pyörän lukon kanssa ja kah toellaan, se sai muutaman extra viirun kuosiinsa. Nämä lähtivät pois sappisaippualla ja konepesulla - pfiuh!

Toinen hyvä vinkkaus on Marius Fabren -saippuatuotteet, josta kirjoitin joskus jutun täällä. Pyykinpesuhiutaleet kestävät ikuisuuden, tuo sama marraskuussa saatu pussi ei ole vieläkään tyhjä, enkä ole muulla pyykkkiä pessyt! Kourallisella hiutaleita (sekoitetaan veteen) pesen viikon pyykit. Laitan huuhtelulokeroon muutaman tipan eteeristä öljyä, nyt on laventeli vuorossa. I-ha-na.

Myös se hiukan Fabren eksoottinen lieju, musta saippua, on hyvä. Se puhdistaa tehokkaasti kaikki pinnat ja tahrat. Erittäin paljon ollut meillä käytössä. 

Näiden merkkien tuotteita nyt Ruohonjuuressa kesäkuun tarjouksessa, joten suosituspeukut lähtee kyllä täältä.

*) Sappisaippuat saatu  

Suosikit