Sisustuspohdinnat osa I: Makuuhuone ja parivuode

Kuva: Matri

Nyt se alkaa. Uuden kodin visualisointi. Ensimmäinen huone ja hankinta: makkari ja parisänky

Lähtökohta uuden sängyn hankinnassa on laadukkuus, joka pitää sisällään paljon. Sängyssä on tarkoitus saada kunnon yöunet - toivon mukaan seuraavat parikymmentäkin vuotta, joten sen on ehdottomasti täytettävä monta tärkeää kriteeriä.

Mukavuus, myrkyttömyys ja design - kaikki kärkikolmikossa. Näistä lähtökohdista valikoin vertailuuni nämä ja tarkastelen, miten nämä tekijät toteutuvat.

Sänky asettuu makkariimme siten, että vastapäisestä ikkunasta on merinäköala, joten visualisoin itseni alla oleviin peteihin puoli-istuvaan asentoon kirja tai lehti kädessä kääriytyen pellavaisiin lakanoihin. Zzzzzz....

Kuva: Matri

Matrin Hilja on runkosänky ja melko vaikea päihitettävä, sillä valmistaja kertoo, että se on valmistettu ainoastaan luonnollisista materiaaleista, joten yönsä saisi nukkua rauhassa puhtaassa vuoteessa ilman pelkoa siitä, että hengittelee keuhkoihinsa ylimääräisiä kemikaaleja sängyn materiaaleista. Sängyn materiaaleina on kookoskuitua ja Talalay-luonnonkumia. Hiljalla on GOTS-sertifikaatti ja se on myös Öko-Tex sertifioitu. Ooooo, like it, like it

Matrilla on muitakin malleja, kuten Hiljan isosisar Continental ja pari muuta, joita ehdottomasti täytyy käydä pötköttelemässä.

Kuva: Familon

Siirrytään Familonin Ergoon, joka lupaa hotelliyöunet. No mikäpä ettei! Tämä on myös Allergialiiton suosittelema, joten kovin pahoja myrkkyjä ei voi olla liikkeellä. Ergolla myös Öko-Tex -sertifikaatti. Looking good so far.

Tähän sänkyyn voi valita älypehmusteen petariksi. Älyasiat hieman mietittyvät. Jääkö avaruuspatjaan ajan myötä kuoppa, eikä se enää slow rise, kuten kymmenenvuotiaamme asian ilmaisisi, siis palaudu muotoonsa 

Suunniteltu erityisen hyvää yksilöllistä tukea kaipaaville, selkävaivoista kärsiville ja ikäihmisille. Myös herkille sopivalla Familon Ergo -jenkkisängyllä on Allergiatunnus®.  Tämän sängyn markkinointi osuu kyllä tän ikäihmisen ja herkän kanssa yksyhteen. Tsih. Seuraava!

Kuva: Familon


Sitten toinenkin vaihtoehto Familonilta: Ultra. Jälleen kerran jenkkisänky, jossa sanotaan olevan 5-vyöhykepussijousisto, joka joustaa hartioiden kohdalta ja kannattelee lantion kohdalta, mikä estää lantion liiallisen vajoamisen patjaan – näin selkäranka on luonnollisen suorassa asennossa. Petarissa on Antislip-liukuestekangas, joka pitää sijauspatjan hyvin paikoillaan. Tuo kuvan nainen on kylläkin liukunut tuohon lattialle, hänellä olisi pitänyt olla antislip-pyjama.

Ja tuo pöytäkaunotar, ehdottomasti mukaan, se on Woodnotesin Twiggy.   

 
Kuva: Vispring


Tämä peti osui silmiini keskusteluista myrkyttömistä sängyistä. Vispringissä nukkuvat kuninkaalliset, näin kerrotaan. Sänky on luonnonmukaisista materiaaleista tehty, siinä on brittiläistä lampaanvillaa ja puuvillaa ja käsin tuntuu olevan kaikki osat aseteltu. 

Sänky on epäilemättä oikein hieno, mutta tuo lampaanvillatäyte ei suoranaisesti minua lämmitä, vaikka todellisuudessa varmasti lämmittäisi. En vain oikein itse lämpene ajatukselle, enkä myöskään sängyn hinnalle, tämä ihan perusmallikin alkaa vitosella. 

kuva: Jensen

Sitten on vielä norjalainen Jensen Ambassador. Mukavuus perustuu tähän vyöhykejärjestelmään, johon olen nyt törmännyt muidenkin sänkyjen kohdalla ja tiedän nyt, että sen ansiosta vuode joustaa ja tukee oikein

Jensenin petarissa on käytetty Sensity™-teknologiaa, minkä ansiosta vuode pysyy ”terveempänä”, kuivempana ja hygieenisempänä. Ou nou, hälytyskellot soivat. Ei mitään myrkkyjä, eihän? Olen törmännyt tässä tarkastelussa nyt muutamiin sänkyihin, joissa on mukana jotain viilentävää geeliä ym. sekoituksia, jotka saavat minut pudistelemaan päätäni. Ne eivät päässeet jatkoon. En halua sänkyyni mitään ylimääräistä.

Kaikki Jensen-patjat on valmistettu raaka-aineista, jotka on hyväksytty Öko-Tex 100:n mukaisesti eli silloin tuotteet eivät allegisoi tai sisällä syöpää aiheuttavia ainesosia ja ne on testattu haitallisten aineiden varalta. Pfiuu. Eli jatkoon.

Okei, siis nämä sängyt testiin, paitsi se monarkin peti. Aika hyvin visualisoitu, eikö? 

Tuleeko muita vaihtoehtoja mieleen, jotka täyttäisivät nämä laadukkuuskriteerini? Vinkit tervetulleita!

  

Suosikit