Aito Kreeta lautasella // Jäljitä oliiviöljysi, vältä bulkkia


Avokadopastaa syödään meillä usein. Se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä. Useinkaan sitä ei jää jääkaappiin laitettavaksi. Oliiviöljy on yksi osa tätä gourmeeta.

Oliiviöljyä on ostettu meillä tähän saakka vähän randomisti. Virginin ja extra-virginin välillä ei suurta valinnan vaikeutta tai tunnereaktioita ole ollut. En totta puhuen ole edes koskaan ollut suuri oliivioljyfani, etenkään sen jälkeen, kun lutrasin gluteenittomat sämpylät kitkerässä oliiviöljyssä ja ihmettelin kitkerää makua.

Ajatus muuttui sen jälkeen, kun suihkuttelin Terra Cretan luomu öljyä salaattiin, sen jälkeen pastaan, sittemmin olen paistanut pannulla ruoan kyseisessä oliiviöljyssä

Olen ymmärtänyt, että siihen on syynsä, miksi jotkut öljyt maistuvat, miltä maistuvat. Oliiviöljyt kuuluvat valitettavasti siihen samaan kategoriaan kuin Nokian Renkaat, Wolkswagenit, Skodat ja mitänäitänyton. Ei ole täyttä varmuutta, mitä tuote oikeasti on. Terra Cretan oliiviöljy on jäljitettävissä viljelmille saakka eräkoodin avulla. Tämä on valitettavan harvinaista - mutta arvostettua - läpinäkyvyyttä. Jäljitä oma öljysi osoitteessa www.terracreta.gr


Kotimatkalla viime kesän reissulta, ihana Kreeta.

Alla muutama fakta lisää, miksi kannattaa ensi kerralla napata erityisesti Terra Cretan puteli ostoskoriin. 

- Se on terveellistä! Terra Cretan oliiviöljyn polyfenolien määrästä ja laadusta huolehditaan keräämällä öljyyn käytetyt Koroneiki -oliivit luomuviljelyksiltä käsin. Siis minkä määrästä? Runsaasti polyfenoleja sisältävän ruokavalion on todettu vähentävän muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin sekä syöpään sairastumisen riskiä. Jopa Alzheimerin tautiin sairastumista sanotaan voitavan estää polyfenoleja päivittäin nauttimalla.

- Se maistuu hyvältä! Sadonkorjuun jälkeen öljy uutetaan kylmäeroittelulla oliiveista. Nopea tuotantoprosessi takaa, että kaikki öljyn makuominaisuudet, aromit ja terveysvaikutukset pysyvät ja ovat parhaimmillaan vielä kun tuote pääse lautasellesi!

- Terra Creta pitää huolen viljelijöistä ja ympäristöstä:
 
• Jatkuva tuki ja koulutus viljelijöille.
• Moderni uuttamo, jonka valaistus ja ilmastointi hoidetaan aurinkoenergialla.
• Oliivien pesuvesi käytetään puiden kasteluvedeksi, eikä tuotantoprosessissa käytetä muutoin vettä - eikä synny jätettä.
• Oliiveista erotellut oliivipuiden lehdet käytetään lähitilojen eläinten rehuksi
• Öljyn uuttamisesta jäljelle jäänyt puristemassa käytetään lämpöenergian tuottamiseen. 


Vaikutuin videosta niin, että ei olisi pahitteeksi nappailla oliiviöljyshotteja ihan silloin tällöin. Suihkepullosta pidän erityisesti, koska salaatteihinkaan ei lurahda öljyä liian reilusti, vaan sitä voi suihkuttaa tarpeen mukaan. 
 

Valmista!


Kommentit

Suositut tekstit