Arvotaan pakkasihon pelastajat!Ihana talvi on vihdoin täällä! Pistää ihan runoilututtamaan...

Mistä on pakkasiho tehty? Karheista käsivarsista, taipeista ja sääristä, atooppisen ihottuman aktivoitumisesta, päänahan hilseilystä ja koppuraisista kantapohjista. Siitä on pakkasiho tehty.


Älkööt ymmärtäkö väärin, valkoiset hanget ja talvi itsessään ovat erittäin tervetulleita, mutta kuiva sisäilma ja pakkasta ulkona aiheuttavat monia näistä kurjista vaivoista, mutta ei olla moksiskaan, sillä kun on oikeanlainen hoitoarsenaali, ei pakkasesta tarvitse kärsiä. 

Vuosia sitten meillä oli käytössä kolmet eri kortisonit ja suurin piirtein kaikki apteekinvoiteet - eikä mikään auttanut. Nyt kerron reseptin toimivaan ja turvalliseen talvi-ihonhoitoon, joka sopii myös vauvoille.


1) Pesu Kuumia suihkuja tulisi välttää, mutta kukapa sitä nyt kylmässä suihkussa talvella kävisi. Luomulaatuinen kookosöljy kaivetaan meillä kaapista talviaikaan ja sitä hierotaan niin lasten kuin omalle iholle suihkussa. Se puhdistaa ihon, kosteuttaa ja jättää pienen kalvon ihon pinnalle. 

2) Päänahka usein hilseilee talvisin enkä ole löytänyt tähän ratkaisua, kuin vastattain, kun vinkkiä Ruohonjuuresta kyselin. Dr. Hausckhan hiusvesi pesun jälkeen hierottuna päänahkaan rauhoittaa ja tosiaankin auttaa hilseilyyn. Hiusvesi sisältää Neem-puun lehtien uutetta, nokkosuutetta, koivunkuoriuutetta ja takiaisuutetta. Sitä voi käyttää myös hiustenhoitotuotteena esim. lämpösuojana, jolloin sitä levitetään myös latvoihin. 

3) Iho kuivuu ja aiheuttaa kutisevia kohtia, jotka olisi kriittistä saada hoidettua ennen kuin ihon repii rikki. Jos iho on infektoitunut, sen hoitamiseen kannattaa käyttää Terva-pihkasalvaa. Lue tarkemmin atooppisen ihon hoidosta täältä

Kosteutukseen kuivalle iholle ihan paras apu on 100% Sheavoide eli toiselta nimeltään karitevoide. Monilta brändeiltä löytyy, kunhan on 100% puhdasta kamaa. Joukkoon voi tipauttaa tipan eteeristä kamomillaöljyä, mutta jos on tuoksuherkkä ilmankin pärjää.

4) Kantapäät ovat talvisin usein kuin raastinraudat. Vaan ei pitkään! Hiero ensin suihkussa kookosöljyä myös jalkapohjiin, huuhtaise kevyesti ja lopuksi hiero reilusti sheavoita kantapohjiin ja laita yön ajaksi sukat jalkaasi. Et voilà, aamulla on pehmeät jalkapohjat.

5) Huulet on hyvä suojata ennen uloslähtemistä, mutta muista jättää niin kasvo- kuin huulivoiteille aikaa imeytyä ennen pakkasaltistusta. Vähintään puolisen tuntia ennen lähtöä on hyvä laitella voiteet ja tämä aika yleensä meneekin ennen kuin muu jengi on villahousuissaan ja haalareissaan valmiina eteisessä. Crazy Rumorsin ihkut raakahuulihoiteissa on käytetty mm. sheavoidetta ja ne sopivat lapsillekin 100% luonnollisina tuotteina. Huulivoiteen syöntiä ei tosin varsinaisesti suositella.

****
Ovatko nämä tuttuja hoitovinkkejä ja tuotteita pakkasihon hoidossa? Toimivia ne ainakin ovat. Siitä olen niin varma, että tämä pakkassetti lähtee pian Ruohonjuuren toimittamana ja sponsoroimana  jollekin teistä - juuhuuuuuu! Käythän T&J tykkäämässä blogin FB-sivusta täällä ja jakamassa arvontalinkkiä omalla sivullasi TAI jätä tähän alle kommenttiboksiin terveiset, jos et ole Facebook-kansalainen. Siirrän terkut Faceen, niin suoritetaan arvonta siellä. 

Mieleni niin ilahduttaisin, jos löytyisit myös blogin lukijapaneelissa. 

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 17.1. klo 12. Onnea ja ihania pakkaspäiviä!

 

Suosikit