Kiitos ja kuulemiin joulu 2015Kotona ollaan. Ajatuksena oli junamatkalla siirtää kuvia muistitikulle ja koittaa aloittaa valokuvaprojekti, joka on odottanut vähintäänkin kolmisen vuotta. Tämä on se ikuinen projekti ja melkoinen tavoite yhdelle junamatkalle, vaikka Kouvolan kohdalla pendo sanoikin sopimuksensa irti ja peruutettiin Kotkan ja sitten vielä idän suuntaan, että saatiin keula käännettyä ja päästiin kotiinkin jossain vaiheessa. Valokuvaprojekti ei edennyt. Lapset katsoivat leffoja koneeltani ja minä uppouduin jälleen Oneironin pauloihin. Ei huono sekään.

Heräsin kovin flunssaisena jo kuuden jälkeen juomaan Ruohonjuuresta joulupaketissa saatua Throat Comfortia, ei siis sitä Southern Comfortia, vaikka hyvää sekin kai olisi ollut tähän tautiin. Sujautin teehen vielä lusikallisen hunajaa. Hunajan on sanottu jeesaavan yskässä ja sopii isommille lapsillekin lääkkeeksi. 

Sytyttelin olkkariin kynttilöitä lämpöä tuomaan, kääriydyin vilttiin ja otin käteeni taas Oneironin. Onneksi kuopus kävi hakemassa minut pian viereensä ja sain nukuttua vielä ihan kelpo unet. Ihana loma!

Pyykkikone kuitenkin huutaa ja tavarat katselevat minua kysyvästi, onko lähtö edessä. Kyllä on. Vaikka kauhistelin edellisessä tekstissäni joulun äkkilähtöä monessa kodissa, niin nyt perimmäinen toiveeni on saada oma koti kuntoon. Tämä tarkoittaa karsimista. KonMari odottaa vielä lukijaansa, mutta aion tarttua mm. Seppälän puuvillakamppikseen - The Relooping Fashion Initiative. Pääkaupunkiseudun Seppälöissä kerätään 100% puuvillaa uusiokäyttöön ja kierrätykseen. Lue lisää täältä
Ennen kaiken tämän uuden alkamista, muistelen hetken kulunutta viikkoa. Joulu oli taas kerran sitä aikaa, kun saimme läheiset yhteen ja vietimme muutaman päivän yhdessä nauttien toistemme seurasta, serkukset ja sisarukset keskenään, ukin kainalossa ja vitsaillen lankomiehen kanssa. Love, love - ihan parasta.

Siskorakas oli tehnyt ison työn valmistellessaan joulua jo etukäteen, monet maistuvat herkut tuotiin valmiina jouluumme, vaikka mummolassa valmistuivat vielä monet hartaudella ja rakkaudella valmistetut jouluperinteet. Kalapöytä oli jälleen menestys, samoin laatikot - imelletty perunalaatikko, lanttu- ja porkkana. Joulupöytäkeskusteluissa pohdittiin, josko kuitenkin joku näistä laatikoista jäisi ensi joulun pöydästä. Nähtäväksi jää..

Joulun kahvipöydässä maisteltiin seuraavia:

Sitruunainkivääripikkuleivät ja karamellinmakuiset tangot
Maapähkinätiikerikakku
Raikas Mascarponekakku 
Jouluna kilistettiin myös hittijuoma Glöetiä, jonka hankinta oli suoranainen projekti. Sain jouluviikolta kollegalta aamuvarhain viestin, joka alkoi Very Important Asia -otsikolla. Hän oli tsekannut Alkon saldot ja suuntasi pitkäripaiseen heti ovien avattua ja hamstrasi joulun Glöetit myös meille. Kiitos siitä, sillä oikein hyväähän se oli. Juoma tulee olla hyvin jäähdytetty, se tuoksuu ihanalta ja maistuu joululta. Maistuisi myös uuden vuoden vastaanotolla, mutta tyydyn perusskumppaan, sillä epäilen Glöetin varastosaldojen olevan pyöreä nolla.

Nyt päätän jouluraportin tähän. Lahjoihin palataan lasten osalta ja ehkä omaltakin osalta. Pyykkitupa odottaa uutta koneellista. Ehkäpä piipahdamme tänään myös kaupungilla ja pohdimme mitä tuleman pitää. Iloisia aatoksia kaikille!

Suosikit