Talvi iholla, matkasta hyvinvoivaan ihoon

Ihanaa on ollut tämä pakkanen auringonvalolla höystettynä, mutta heti se kuivattaa kädet ja kiristelee kasvoja. Meilihonhoidon talvisettiin kuuluu mm. sheavoide, jolla hoidetaan mm. lapsen pakkaseen reagoivaa atooppista ihoa, ettei kutiseva ihottuma pääse puhkeamaan. Myös kuiviin huuliin on helppo sipaista samaista voidetta, ei tule rohtumia.

Ihonhoidosta kerron oman tarinani, johon vahvasti vaikuttaa viime marraskuussa aloitettu todellinen ihon eheyttämishoito. Kävin tuolloin ekaa kertaa Museokadulla Esse-hoitolassa ja sain taivaallisen ihonhoidon lisäksi, tarkat ohjeet kotihoitoa varten ja ostin suositellut itsehoitotuotteet.  

Huomasin selviä muutoksia ihossani muutaman hoitoviikon jälkeen. Olen vuosia kärsinyt hormonaalisista ja stressin aiheuttamista räjähdyksistä leukapielissäni. Pienet näpyt olen tietysti heti puristellut pois ja tämän virheen seurauksena, ihollani on punertavia arpia. 


Kävin tammikuun puolen välin jälkeen jälleen Esse-hoidossa ja hoivaajani Johanna totesi, että ihoni on tasapainoisempi ja arvet vaalenneet ensimmäisen käyntini jälkeen huomattavasti.  Tämän olin havainnut itsekin.
 
Aloitin marraskuussa Omega6-hoitokuurilla ja nyt jatkoimme talven taittamista Rich Moisturisella. Edelleen pesen kasvot Essen putsareilla ja suihkautan aamuin illoin Toneria kasvoille. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi on nyt loppu, joten sen tilalle tarvitaan uusi. 

Ostin hoitolakeikalla lisäksi aivan ihanan suklaakuorinnan, joka on instassa jo aiemmin vilahtanutkin. Se on minun torstaisen saunaillan ihastuttaja. Cocoa Exfoliator tuoksuu ihan suklaachutneylle ja se on tosi hellävarainen kuorinta herkällekin iholle olematta kuitenkaan yhtään pliisu. Hieron suklaakuorinnan kasvoille ja annan sen vaikuttaa vielä saunassa, jossa sen kuorivat partikkelit ihanasti sulavat ja pehmentävät kasvoja entisestään. I-ha-na.
 


Löysin myös tarjouskorista detox-saviputsarin, Refining cleanser, jota en voinut myöskään jättää ostamatta, koska olen aikoinaan ihastunut Cattierin savinaamioon, joka on loppunut aikaa sitten ja nyt sain oivan mahdollisuuden hankkia Esse-sarjalta vastaavan. Tämä on myös kuoriva ja käytän tätä myös kerran viikossa. 

Pyrin pitämään suklaakuorinnan ja saviputsauksen välissä vähintään kolme päivää. Savipuhdistus myös on pehmeä ja hellävarainen, mutta tehokas, koska savi vetää puoleensa kaikki toksiinit iholta, joten iso peukku myös tälle. Se, miksi tämä yksilö oli tarjouskorissa johtui vanhemmasta designista pakkauslaatikossa. Kelpasi mulle.


Ihmettelin niin tammikuussa, missä hormoni- ja stressinäpyt ovat. Helmikuussa sain yhden pienen leukapieleen, huom. yhden. Suihkin sen päälle rooibosta sisältävää toneria ja arvaa, se otti ja lähti lätkimään. Olen ihan äimänä, että kohta kahteen kuukauteen, näitä viheliäitä tyyppejä ei ole näkynyt. Iho on parhaimmassa kunnossa kuin koskaan.


Muita syitä hyvinvoivaan ihoon probioottisen ihonhoidon lisäksi on varmasti se, että en ole vaihdellut eri sarjan tuotteita, joiden pH-arvot poikkeavat roimasti toisistaan ja ihon omasta pH-arvosta. Muita syitä ei ole esim. ettenkö olisi syönyt suklaata ja muita herkkuja, nimittäin olen. 

Ihoni ei ole ollut moksiskaan lämpötilojen vaihtelusta. Kasvovoiteen kosteusspeksit ovat siis riittävät iholleni, eikä mitään erikoistoimia ole tarvittu. Seuraava hoitokerta on jossain pääsiäisen tienoilla, tsekataan tilannetta uudelleen sitten.
  


*) Sis. mainoslinkkejä
**) Hoidon ja tuotteet olen itse maksanut
 

Suosikit