Aurinkoinen arki // Kuinka saat arjen toimet sujumaan lapsen kanssaVoiko olla mahtavampaa kuin ihana, aurinkoinen arki? No ehkä jotain jossain, joka ei liity arkeen, mutta nyt keskitytään tähän hyvään arkeen


Lapset ovat hyvällä fiiliksellä ja nautin hurjasti siitä, että viisi- ja kahdeksanvuotiaat leikkivät keskenään niin hyvin yhteen. Toki myös matsaavat, mutta myös selvittävät kärhämänsä itse(kin).

Aamut sujuvat tässä perheessä nykyään erittäin hyvin ja jos sängystä on vaikea nousta tai on muita motkotuksia, erityisesti lapsilla, niin kannustan noudattamaan seuraavaa niksiä: lahjontaa. TAI korrektimpaa olisi käyttää termiä: PALKITSEMINEN.

Mottoni on: Maksaahan se, mutta on sitä rahaa hullumpaankin syydetty. 

Tämä niksi on vanha tuttu, kiistanalainenkin, mutta se toimii erinomaisesti. Kauppareissulla nuorempi bongasi uuden Bratzin entisten kaveriksi ja totesin, että Kiinni veti, jos Viikon tsemppiehdot täyttyvät. Näitä ovat seuraavat: 

- sängystä noustaan vitkuttelematta
- aamupala syödään reippaasti ja muut aamutoimet tehdään myös samalla sykkeelllä. 
- vaatteet puetaan päälle harmittelematta, jos ei joku koira- tai kissasukka ko. aamunna ole puettavissa. Yhtä hyvä on Elsa.  Eikä myöskään haittaa, jos toisessa jalassa on Anna. Sehän on vain fässönii.
- topparukkasia ei tarvitse laittaa laisinkaan, pk on ihan naapurissa (näissä palaa hermo, kun hiha ei synkkaa hanskan kanssa useinkaan). 
- illalla leikit ja lelut raivataan omille paikoilleen.
- iltapalat ja hammaspesut tehdään myös ilman tuhannetta kehoitusta.
- sänkyyn mennään, eikä sieltä nousta, vaan nukahdetaan heti.

Sitten vaan kävellään perjantai-iltana Cittariin ja äiti pulittaa 39,90e uudesta Bratzistä, mutta ihan ansaitusti, sillä jo on ollut maan mahtavin viikko takana! Lämpimät suosittelut! Samaa voi yrittää jollain edullisemmallakin tuotteella tai vastaavasti kalliimmalla, tärkeintä on antaa lapsen valita tsemppipalkintonsa.

Kevättäkin ON ilmassa!

t. Riikka ent. aamuhermoilija   

Kommentit

Suositut tekstit