Pulipuli polskis ja loiskis


Ekaa kertaa ehdin lähes koko viikonloppuun läppärin äärelle ja tämä on ehdottomasti vain positiivista. Olo on aika väsähtänyt, mutta sekin on tällä kertaa vain hyvä asia. Olemme olleet koko perheen voimin uimassa.

Viime viikonloppuna vietimme puolestaan tytär-äiti -aikaa ja poikkesimme Yrjönkadun uimahalliin naistenvuorolla. Olin pitkään jo ajatellut, että on suorastaan häpeällistä, että en ollut käynyt kyseisessä monumentaalisessa uimalassa aiemmin, vaan nytpä asia korjattiin. Otin meille toisesta kerroksesta hytin ja tätä suosittelen toisillekin. Siinä on oma viehätyksensä, että saa riisuutua omassa rauhassa, verhon takana ja huilata tarvittaessa 1920-luvun pedillä vaativien uimaliikkeiden jälkeen.Myös herkutteluhetki uinnin lomassa on kivaa omalta paikalta muita uimareita samalla seuraten. Herkut saa halutessaan tilata jo etukäteen.

Me siis uimme ja jaksoimme hienosti vetoja päästä päähän. Ihan alkuun eksyimme vesijuoksijoiden joukkoon. Tämä jäi hoksaamatta, vaan sitten eräs vanhempi naishenkilö huomautti salaperäisesti, että kohta taitaapi tulla uinninvalvoja antamaan meille satinkutia. Hän oli oikeassa. Pian valvoja tulikin ja kehotti meitä siirtymään hitaiden radalle. Varsin kiivastempoista liikettä ei tälläkään radalla näkynyt, niin ei ihme, että pulahdettiin väärään paikkaan. Tämä virhe korjattiin.

Taas uimme päästä päähän, sitten huilattiin ja jatkettiin taas. Lapsi nappasi välillä mukaansa kellukkeen, kun uiminen omin voimin alkoi väsyttää. 


Yrjönkadun uimahalli on kaunis ja omanlaisensa tietynlaista, vanhaa, arvokasta kauneutta huokuva, hyvin rauhallinen paikka, jossa ystävän kanssa olisi ihana tavata. Lapsen kanssa, jonka muuten täytyy olla uimataitoinen saadakseen tässä keitaassa pulahtaa veteen, parempi vaihtoehto on joku perushalli, jossa saa rauhassa myös sukellella ja kiljahdella. 

Vesi oli itselleni ihanan raikasta, ei liian kylmää, siinä oli ihana uida. Lapsi sanoi korvapuustien jälkeen, että vesi on ihan jäätävää, eikä millään olisi tullut enää altaaseen. 

Naisten- ja miestenvuorot sallivat myös naku-uimisen ja tämä oli myös omanlaisensa kokemus. Juttelimme lapsen kanssa, että niin montaa erilaista vartaloa löytyy, kuin on ihmisiä. Oli kattava kattaus tälläkin saralla. Pedagogisestikin hyvää havainnointisettiä ja tärkeiden asioiden omaksumista


Uimisesta taitaa tulla meidän perheelle ihan säännöllinen harrastus, sillä kaikki perheemme jäsenet pitävät tästä aktiviteetistä. Tämä on suuri asia, sillä muita yhteisiä taitavat olla laivaristeilyt ja etelänlomat. 

Omat hartiani kun ovat päättäneet ottaa taas ihan kunnon jäkitysvaiheen päälle ja huomaan uinnin tätä jumia jeesaavan, niin paras jatkaa tätä. Tein illalla bodypump -tunnin salilla ja tänään hartiat olivat aamupäivän niin tukossa, ettei muusta väliä. Perheen kuopus oppi tänään myös sukeltamaan, puhumattakaan esikoisesta, joka lainasi uimalasejaan äidilleen, joka päätti näyttää, miten kuperkeikka tehdään veden alla. Haha, ei mennyt ihan niin kuin kymmenvuotiaana, mutta tulipahan tehtyä. 

Nyt mä otan sen paljon puhutun kirjan käteen ja luen vielä ennen nukkumaanmenoa. Nighty night Sinulle ihana.

   

Kommentit

Suositut tekstit