Pienet pikkaraiset ajelulla

Kaverit, katto on auki, ei voi ajaa hei! Chicu-äiti etsii hanskalokerosta rekkariotetta vai sittenkin huulipunaa?                  Hei valot jäi yläkertaan!

Meillä on leikitty viime aikoina melkoisen paljon autoleikkejä. Sylvanian Families -tyypit ovat nimittäin hommanneet auton ja ryhtyneet samantien karavaanareiksi. Valmistajatontut laittoivat tytöille joululahjaksi tämän autosetin ja näillä kaveruksilla jaksetaan päivästä toiseen leikkiä.

Uunissa on lämpimiä voileipiä, kattilassa keittoa, leikkulaudalla vihanneksia. Kohta syödään!

On pakko myöntää, että itselläkin on vähän lähtenyt lapasesta tämä Sylvanian Families varustelu, koska minulla, tämän perheen äidillä, ikää 40 vee, ei ollut lapsena valoilla varustettua nukketaloa, olen hankkinut lapsille yläkertaan yhden lisälampun ja samassa setissä saatiin myös parit verhot. Verhoja voisi tehdä lisää itsekin, mutta en ole vielä puuhaan ryhtynyt. Mattoja sentään olemme kangaspaloista leikelleet talon lattioille.

Lisäksi eri perheitä on siunautunut meille lukuisia. Mikä siinä muuten on, että joka ikinen tyyppi täytyy aina riisua? Siinä sitten yrität saada jollekin suklaapupuperheen jäsenistä jotain Chihuahuaperheen vauvan asua päälle, niin eihän siitä tule yhtään mitään. Yritin ehdottaa lapsille, että entäs jos ei riisuttaisi niiden vaatteita. Yeah right.

Mitä? No todellakin oon nakuna, koska mähän oon suiihkussa, sanoo labradorperheen nuorin jäsen.

Asuntovaunu on hauska leikkipaikka talon ohella, koska se muuntuu moneksi. Avautuvassa katossa on petipaikat, jotka on lasten innostuneen havainnoinnin mukaan kuin ruotsinlaivalla, lattiassa on luukku pelejä varten, joita muuten oikeastikin pelataan asuntovaunussa ja vaikka mitä muuta kivaa.  

Tytöt lähtevät yleensä metsäretkelle asuntovaunuineen. Siellä sitten napataan auton etupuskurin alta pöytä ja jengi purkautuu raikkaaseen metsään asuntoautosta. Jutut ovat niitä parhaimpia. Voi kunpa saisi talletettua ne jonnekin.


Äiti ei voi olla tykkäämättä, miten hienosti lapset intoutuvat leikkien pariin ja leikkivät yhdessä. Kaikki se aika, kun ei tarvitse komentaa puhelinta pois kädestä, on aina plussaa.

Erityisesti vanhempi leikkijöistä tykkää sisustaa ja talo saakin usein uuden ilmeen ja huoneet vaihtavat järjestystä. Olisipa se yhtä helppoa muuallakin. Nimim. asunto- ja sisustuskuumeinen äiti. 

Pienet kynät, ruokailuvälineet, piirakanpalaset ym. ovat vaarassa imurin edellä, tiedättehän tämän. Tosin niin talolla kuin asuntoautossa on kaappeja ja laatikoita, joihin tytöt ovat näitä pieniä aarteitaan varastoineet. Tätä samaa innostuneisuutta järjestelemisestä odotan tapahtuvan myös isommille tavaroille. Ehkäpä jonain päivänä. Hih!

Nyt ennen nukkumaanmenoa, menen ja tarkistan, ettei Sylvanian Families talolla pala valot missään (ihan vaan pattereiden takia...), karavaanarit ovat siellä missä pitääkin, jotta ihanat leikit voivat taas jatkua seuraavan kerran. Kauniita unia!

*) Autosetti saatu
 

Suosikit