Kohteessa: Silloin kun kaikki ei mene kuin Strömsössä

Minos Village, Agia Marina

Kävimme kesälomalla ihanalla Kreetan saarella. Perhelomien klassikossa, Hanian kupeessa. Vietimme siellä yhden lomaviikon. Ihanassa helteessä ja biitsillä loikoilu sekä aurinkoenergian tankkaus juuri ennen arjen aloitusta oli loistosuunnitelma. 

Kohde valikoitui sen mukaan, mikä olisi mahdollisimman iisiä lasten kanssa. Nyt ei haettu temppeleitä ja kukkuloita tuijoteltaviksi. Päätettiin valkata kiva hotelli ja muut toiveet olivat aurinkoa ja uimista.

Olimme käyneet samassa kohteessa, Agia Marinassa, vajaa kymmenen vuotta sitten ja sinne oli siksikin helppo palata. Rauhallinen kylänraitti, ei discoja joka kulmassa, ei kylläkään missään kulmassa, mutta tämä oli vielä vaan parempi. 

Halusimme nimenomaisesti Kreetalle, vaikkakin Kreikan kriisi hiukan mietitytti, mutta matkatoimistojen tiedotteissa vakuutettiin kaiken olevan entisellään, joten suurta huolta emme tunteneet kantaessamme setelitukkoja matkassamme - ihan vaan jos automaatit olisivat olleet tyhjät. 

Ennen matkaa surffasin niin lentoja ja hotelleja kuin eri firmojen valmismatkoja. Kaikki matkat olivat kalliita, ns. edullisempia äkkilähtöjä ei neljän hengen perheelle ollut tarjolla. Lopulta oli helppoa päätyä valmismatkaan, koska lennot ja hotelli -settejä ei järin hirveästi ollut tarjolla, eikä ne edes olleet kovin paljon edullisempia kuin pakettimatka.

Päädyimme Aurinkomatkoihin, koska se oli tunnetusti varma ja luotettava - perheiden ja eläkeläisten suosiossa. Sitä paitsi valmismatkat oli taatusti helppo ratkaisu kuljetuksineen.Home for a week kuljettajalla - Stavros kuskasi golfkärrillään merenrantaan.

Hotellimme, Minos Village, oli keskitason paremmalla puolella ja siellä oli freeshit kalusteet verrattuna monien kohteiden perussettiin, johon perinteisesti kuuluu se kivikova lavetsi makkarissa, kaksi jakkaraa ja puinen pöytä keittiön puolella. 

Varmistin matkatoimistosta ennen lähtöä, että huoneistomme ei ole missään maatasossa tai sen alla, jottei jouduta mihinkään kosteusvaurioiseen maakellariin. Ehe ehe. Meille vahvistettiin, ettei sitä huolta ole.

No arvaathan sen. Me oltiin sitten just siellä kosteusvaurioisessa maakellarissa. Kylppärin lattiakaivon kansi oli irti ja katossa kosteusläikät. Just lovely.


Makkari - ei nukkumista varten.

Vaikka huoneisto oli maatasossa, se osoittautuikin siten hyödylliseksi, kun se oli altaan vieressä, jolloin oli helppoa hakea huoneistosta kylmiä juomia ja käydä välillä viilentymässä ilmastointipumpun alla, MUTTA kun ikkunat ja ovet suljettiin, maakellarin ummehtunut haju valtasi huoneistomme. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Roudasin kaikki kamat olkkarin puolelle, jossa haju oli miedompi ja jaoin vuodesohvan lasten kanssa. Viikon ajan.

Olin oppaaseen whatsapp-yhteydessä (voe tätä nykyaikoo) ja hotellin ollessa täynnä, jouduimme odottelemaan seuraavaan päivään löytyisikö toista huonetta. Eipä löytynyt. Neljäntenä lomapäivänä huone vapautui, mutta yllätykseksemme hotellivirkailija kehotti meitä pysymään entisessä, sillä kaikissa ykköstason huoneissa oli hänen mukaansa sama ongelma ja koska olemme Kreikassa, kosteutta on kaikkialla. Asia ei varmastikaan ole ihan näin yksioikoinen ja tätä epäili myös whatsapp-yhteyshenkilöni. Päädyttiin kuitenkin siihen, ettei aleta pakkaamaan purettuja kamoja, jos vaihtoehto ei ole sen parempi. Toista hotellia meille ei missään vaiheessa tarjottu.

Emme viettäneet huoneessa juurikaan aikaa - sattuneesta syystä -  mutta ajatus laadukkaasta matkanjärjestäjästä kärsi väkisinkin jonkin verran. Se kallein ei aina ole välttämättä paras. Valitettavasti.

Palasin asiaan reklamaation muodossa, johon matkanjärjestäjä kyllä vastasi nopeasti ja pahoitteli mielipahaamme. Heidän näkemyksensä kuitenkin oli eri kuin meidän kuluttajien. Kukaan ei ollut aiemmin valittanut hotellista. Totesin, ettei kyseistä huoneistoa tulisi myydä laisinkaan, koska ihan ilman mitään mittauksia, voi todeta, että siellä oleskelu on terveysriski. Matkanjärjestäjä katsoi, että kosteusvaurioisessa huoneessa vietetty viikkomme ei ollut heidän virheensä - ei edes siinä tapauksessa, että olin etukäteen varmistanut, ettei huoneistomme ole kosteusvaurioinen ja minulle vakuutettiin, ettei sitä vaaraa ko. hotellissa ole. Matkanjärjestäjä korvasi matkanhinnastamme 5%. 
Onneksi huoneistohotelli oli vain se paikka, jossa kamat pidettiin ja siellä nukuttiin. Kuopuskin nukkui päiväunet varjossa ulkona, koska en halunnut, että kukaan altistuu homeitiöille sen enempää kuin mikä oli välttämätöntä. Todellakin toivomme, että esikoisen ärhäköitynyt iho paranee pian. Tämä oli lähtökohtaisesti se syy miksi varmistin etukäteen, että huone ei ole kosteusvaurioinen, jotta iho ei reagoisi.

Joka ikinen vaate ja asuste pestiin etikkapesussa kotiinpalattua. Kuusi koneellista

Ensi kerralla soitan suoraan hotelliin. Murr.
Suosikit