Apua aromaterapiasta ja Naistenpäivän ylläri!

Kortti: Anna-Mari West
Sain eräältä tärkeältä ihmiseltä ylläolevan kortin, jonka viestin niin tunnistan, enkä varmastikaan ole ainoa. Meidän kuuluisien ruuhkavuosissa rimpuilevien elämä on jossain kohtaa tullut tutuksi stressin kanssa. Omalla kohdallani töihin paluu kuopuksen hoitovapaan jälkeen on ollut ollut stressaavaa aikaa ensinnäkin määräaikaisuuksien ja epävarmuuksien sietämisen kuin myös arjen ja työn yhteensovittamisen kanssa. Muitakin stressin syitä on. Stressi oireilee monin eri tavoin niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla eikä se kehoon pesiydyttyään katoa sormia napsauttamalla.

Aromaterapiaa on käytetty jo tuhansia vuosia rentouttamaan, poistamaan kolotuksia, vaikuttamaan suotuisasti mielialaan, sitä on käytetty myös erilaisten sairauksien hoidossa. Itselleni yllätyksenä tuli aromaterapian hyödyntäminen migreenin ja atooppiseen ihottuman hoidossa. Olen aidosti kiinnostunut, mitä annettavaa aromiterapialla on. 

Sain Ruohonjuuresta mieluisana yllätyksenä tutustuttavaksi Apothecaryn Florascent aromaterapeuttisia tuoksuja, jotka lupaavat vaikuttaa moniin vaivoihin. Olisin onnellinen avusta. Stress release -suihke sisältää mm. vetiveriä, joka rauhoittaa hermostoa sekä bergamottia, jonka sitrusmaisen tuoksun sanotaan kohottavan henkeä auttaen siten esim. masennuksen, jännitysten tai univaikeuksien hoitamisessa.

Aromaterapeuttisia tuoksuja voi käyttää huonetuoksuina, kuten minä olen tehnyt. Suihkautan tuoksua ilmaan ja se vaikuttaa hajuaistin kautta - kaikkiin meihin. Yhtä lailla tuoksua voi suihkauttaa liinaan ja hengittää sitä hetken aikaan tai suoraan iholle. Olen suihkauttanut tuoksua myös ranteisiin hajuveden tapaan. Eteeristen öljyjen tehoon ei vaikuta mitä kautta se vaikuttaa. Sisäisesti nautittuna tosin näitä ei tule käyttää. 

Lucky scent  sisältää mm. mandariinia ja ruusua. Mandariini lievittää särkyä ja levottomuutta lapsilla - tätä suihkauttelen toivomuksenani lievittää eskarilaisen usein ilmenevää päänsärkyä, vaikkakin päänsärkyyn erityisesti auttaa laventeli ja piparminttu. Mandariiniöljy virkistää myös ruoansulatusta vatsan, maksan ja sapen toimintaa edistäen. Ruusun lempeän kukikas aromi helpottaa ja rauhoittaa kaikenlaisissa suruissa, pettymyksissä ja masennuksessa. Ruusu myös elvyttää hormonaalista tasapainoa.

Olen itse nykyään öljyjen superkäyttäjä. Kasvoöljyjen lisäksi kosteutan talvikuivaa ihoa öljyllä. Voit suihkauttaa tuoksua myös käsiin ja sekoittaa sen öljyyn. Parasta olisi, jos joku hieroisi hartioitasi aromaterapeuttisella öljyllä... Not going to happen. Itse kävin Ruohonjuuren luomuhoitolassa aromaterapeuttisessa hieronnassa, jota lämpimästi suosittelen myös. Tuoksulla oli oleellinen rooli tuossa superrentouttavassa hieronnassa.


..


Pure Emotion sisältää ruusun lisäksi mm. jasmiinia, jonka sanotaan olevan mystisen naisen öljy. Ei olekaan ihme, että sen sanotaan rentouttavan ja auttavan PMS-oireissa sekä kuukautiskivuissa. Missä oli jasmiiniöljy synnytyksissä, kysyn jälkiviisaana, sillä sen sanotaan helpottavan synnytyksessä ja lievittävän synnytyksen jälkeisessä masennuksessa. Jotain mystistä jasmiinissa on myös, kun se liitetään kuuhun ja  ja yön mysteereihin. Hmmm. Auttaisikohan tämä vierestä kuuluvaan kuorsaamiseen? Niin ja enkeleiden sanotaan tuoksuvan jasmiinille. ♥

Florascent aromaattisia tuoksuja voi käyttää laimentamattomana iholle, vastoin kuin muita eteerisiä öljyjä. Tuoksuja on seitsemää erilaista ja itse aion hankkia vielä Headache Masterin migreeniä karkoittamaan. Vaihtoehtoisia apuja moneen vaivaan, kannattaa tutustua!

Ja se Naistenpäivän ylläri! Kannattaa poiketa Ruohonjuureen tai verkkokauppaan, kaikki meikit ovat tänään -20%!    

Ihaninta Naistenpäivää just Sinulle!
*) Tuotteet saatu bloginäkyvyyteen
**) Aromaterapiaoppiin apua lainattu täältä ja täältä

Suosikit