Martat vinkkaa siivousavusta

Nonparelleissa

Lapsilla on karkkipäivä lauantaina. Ottivat oma-aloitteisesti sokerinhimoissaan nonparelleja kaapista, ja jakoivat ihan pikkuisen sulle ja mulle. Aika paljon nonparelleja löytyi lattialta.

Huomaan ottavani kipinöitä, kun joka paikka on koko ajan sotkussa. Opetan jälkikasvua kerta toisensa jälkeen ihan hiilenä, että tavarat paikoilleen ja jos tämä löytyy vielä keittiön pöydältä, sille löytyy sen jälkeen uusi paikka, ja se on sitten tallessa. Ai että, klassikkokamaa.
Facebook-kamuni Martat kehottaa ottamaan lapset mukaan siivoamiseen. Ilman korvausta. Meillä on yritetty - korvauksenkin kera, ja ei vaan meinaa pysyä muistissa, miten helppoa olisi tavaroiden korjaus, kun ne heti laittaisi paikoilleen ennen uuden leikin aloittamista. Not going to happen.

Kaksivuotiaassa on vielä potentiaalia. Silloin kun hän päättää olla pelkäämättä imuria, niin voilà! Siinä on apulainen! Yhtäänhän ei saa auttaa ja hän imuroi imuriin ihan just sitä mitä huvittaa. Täytyykin tarkistaa, onko äitin Balmuirin huivi siellä!  

Viisivuotiaskin tsemppailee aika ajoin, ja järjestelee tavaroita huoneeseensa seinän viereen korkeisiin kasoihin. Yhtään paperia ei saa heittää pois. Joulukalenterista on kaksi suklaakäärettä visusti tallessa korurasiassa Äiti näitä ei saa koskaan heittää pois!


Huom. taustalla ei tavarat omilla paikoillaan.
Vinkkejä erityisesti lastenhuoneen tavarakaaokseen otetaan vastaan (muitakin kuin kaman kierrättämistä)! Lattiapinta-ala on olematon, seinäsäilytysvinkit ovat enemmän kuin tervetulleita, kiitos!
 

Suosikit