Myrkkykarkoitus

Nämä onnekkaat selvisivät parabeeniseulasta
Jokunen hetki sitten kauhistelin täällä, mitä myrkkyjä ihooni - ja vielä kamalampaa, lasteni ihoon läiskin. Keskusteluni ystäväni kanssa (kiitos vielä!) ajoi minut karsimaan turhat myrkyt pois, ja miettimään, miten tästä eteenpäin. Toin esiin huoleni erityisesti parabeeneja kohtaan, joita käytetään säilöntäaineena, ja näin ollen meiltä lähti lätkimään mm. hiusten hoitotuotteita, vartalovoiteita, deodorantteja ja lasten hammastahnaa. Nämä tuotteet olivat lähestulkoon loppuun käytettyjä, joten varsinaista turhaa jätettä ei tässä puhdistuksessa syntynyt.

Parabeeniseulasta selviytyivät monet perustuotteet, joilla saan itseni pestyä ja hoidettua. Moni purkin sisältö on kuitenkin ihan lopussa, joten uusia tuotteita on jo kotiutunut ja kotiutuu pian. Näistä tuntemuksia piakkoin. Lisäksi meikkipussin sisältö kokee jonkinlaista päivitystä. Toki meiltä löytyy synteettisiäkin ihonhoitotuotteita, koska ideahan ei ollut heittää mäkeen kaikkea, vaan ainoastaan parabeenejä sisältäviä. Muita kyseenalaisia kemikaaleja voi löytyä, mutta niillä mennään. 

Kävin viikonloppuna Sokkarin luontaistuote-esittelyssä, jossa ilokseni tapasin toimittaja ja Kemikaalicoctail-blogin Noora Shinglerin! Olimme liikkeellä kokoonpanolla tytöt, ukki ja minä. Aikataulussa luvattiin Shinglerin haastattelun alkavan kello 13. Tytöt olivat suht villillä tuulella, ja neljävuotiaan testereiden kokeiluintokin laantui siihen, kun sai ukin lupaamaan jätskit. Stockalla. Kävin tasan klo 13.12 kysymässä haastattelusta, johon todettiin, että Komulaisen Kristiinalla oli ilmeisesti lounas venähtänyt, että pahoittelut nyt vaan. Kiitin, ja harmittelin, etten voinut jäädä. Neljävuotiaan (ja ukin) jäätelön venyttäminen ei tullut kuuloonkaan. Juttelin kuitenkin useiden luonnonkosmetiikan edustajien kanssa, ja sain joitakin näytteitä, joista lisää vinkkauksia tulossa.

Aloimme tekemään lähtöä, kun Noora (meistähän tuli heti kaverit) tulikin itse luokseni. Ilahduin tästä valtavasti, ja keskustelumme oli sanalla sanoen antoisa. Sain hyviä vinkkejä myös  mm. lapsen atooppisen ihon hoitoon, ja turvallisemman - ainakin alumiinittoman - deodorantin valintaan. Tieten tahtoen en luonnollisesti halua kasvattaa rintasyövän riskiä. Vaikka tavoitteeni on karsia kosmetiikan kemikaalikuormaani niin paljon kuin mahdollista, niin kainalokuoppien raikkaudesta en tingi. Eikä muuten tarvitsekaan. Noora vinkkasi muutaman vaihtoehdon, ja päädyin ostamaan Mádaran deodorantin.*) Tätä voin minäkin ehdottomasti suositella. Ei hiksa haise, se on saletti!

P.S. Noora Shinglerin toimittama juttu raakamaidosta torstaina klo 20 TV2:lla. Tässä maistiainen.

*) Sisältää mainoslinkin.

Suosikit