Lego Friends

Äiti katselee ikkunasta kaukaisuuteen, iskä makaa sohvalla. Keittiö on huippuvarusteltu. Jääkaapissa on muuten maitotonkka. Trendikästä tinkimaitoa tietty. ;)

Monessa perheessä rakennetaan isompien lasten kanssa Lego Friendseillä, kuten myös meillä. Joulupukki toi neljävuotiaalle Olivian talon (tätä rakentaa arviolta noin kolmekymmentä vuotta), joulukalenteri oli Lego Friends, ja pienempiä paketteja on ostettu lukuisia, kuten Emman studio ja Andrean kanihäkki. Kiitokset vaan monista näistä sinne Tätille, joka auttoi joulupukkia..  Tämän voi yhtä hyvin lukea myös niin, että meillä on tuhansia Lego Friends palasia, jotka ovat vaarassa mennä imurin kitaan, ja on niitä sinne ehkä jokunen palanen mennytkin. Pakkauksissa on usein muutama ekstrapala kurjia äitejä silmällä pitäen.

Legot sitovat lapsen ja vanhemman yhteiseen puuhailuun (miksei yhdistävät), sillä ainakaan meillä lasta ei voi tyrkätä legopaketin kanssa yksin puuhailemaan pariksi tunniksi. I wish. No enkä. Enpä. On hienoa katsoa, miten lapsi osaa itse katsoa ohjeita ja myös rakentaa ihan itse. On myös suorastaan järkyttävää tajuta, miten lapsi omaa huomattavasti paremman avaruudellisen hahmottamiskyvyn kuin äitinsä. Äiti: Mites päin se siihen tuleekaan... Lapsi: Anna se tänne. Et sä tajuu. Jonkun verran ohjeistusta tarvitaan siihen, että palaset täytyy koota järjestyksessä. Kohta 5 on tehtävä ennen kohtaa 8. Ihan oikeesti. 

Me on annettu Lego Friendsejä lahjaksi neljävuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Tämä on ollut mieluinen lahja, ja niin helppo! Näistä mä tykkään. Neljävuotias sai itsekin lahjaksi ekat Friendsinsä täyttäessään neljä, ja on tietysti tohkeissaan, jos paketissa lukee ikäsuositus 6-12. Monissa on tosin +5. Aluksi rakentaminen oli hiukan hankalaa, mutta tosi pian pikkusormet ottivat pikkuruiset palaset haltuun. Nyt varsinaista rakentamisapua tarvitaan tosi harvoin.

Ihan itse valittu. Lego Friends sukat ja nuo kimjong-lipokkaat.

Toinen lahjavinkki Lego Friends tykkääjille on tietysti vaatteet... Paita ja sukat. Kiitos jälleen samalle Joulupukille. Sekä säilytyslaatikko olisi ihan ehdoton. Meillä legokaverukset nimittäin majailee pienissä matkalaukuissa, joita saa vaikka Tigerista, mutta yksi isompi säilytyslaatikko olisi ehdoton. Semmoinen joku kylpyammeen kokoinen.

Minkä ikäisenä teillä aloitettiin Legojen kanssa leikkiminen? Onko Lego Friends hurahduksia? 

*) Linkit mainoslinkkejä Lekmerille. Osa näyttää toimivankin. Linkistä pääsee kuitenkin kauppaan ja se on tärkeintä. :)

Suosikit