Huilia hulinan keskellä // Muistutus Aquabeads arvonta päättyy, tänään vielä ehdit!

Elokuun Mallorca

Ulkona paistaa harvinainen joulukuun aurinko. Pitäisi olla ulkona, sanoo kunnon ihminen minussa. Sen sijaan istun tässä sohvalla raidallisesssa yöpaidassani aamutossuissa, vaikka kello on jo paljon. Ihan vaan siksi, koska voin. Ihan vaan siksi, koska täytyy myös osata vain olla.

Olen ollut tyytyväinen siihen, että olen vuosien aikana oppinut hallitsemaan stressiä tunnistamalla, milloin se hiipii luokseni ja olen osannut suhtautua siihen siten, että se ei vie mukanaan. Ajatus siitä, että tämäkin menee ohi, auttaa oikeasti. Myös mieltä painavien asioiden kirjoittaminen helpottaa tukalaa oloa. 

Välillä en kuitenkaan onnistu ja sen huomaa siitä, kun hartiat vetää aivan kireäksi ja viimeistään siitä, kun öisin sydän ilmoittaa elimistön hätätilasta hakkaamalla rintaan niin kovaa, ettei sen asiaa voi olla kuulematta. Sitä asiaa onkin syytä kuunnella, mutta sitä ei pidä dramatisoida liikaa, koska panikointi ei sovi mausteeksi tähän stressiströsselisopppaan.
  

Ollaan kuljettu kohta vuosi loppuun. On vuoden pimein aika. Kaikki ovat jollain tapaa lepoa vailla. Sitä ennen on pinnisteltävä vielä - niin töissä kuin vapaalla. Monet pinnistelyt ovat oikeasti mukavia, kuten vaikkapa jouluun liittyvät lahjahankinnat, mutta silloin kun keho on ylikuormittunut, on myös ajatukset yhtä puuroa. Ehkä niistä voisi ajatella, että ne voisivat olla hetkittäin joulun makuista riisipuuroa luomukanelilla, joka ei sisällä maksaa vahingoittavaa kumariinia - sen sijaan, että ne ovat ahdistavaa harmaata mössöä, joissa ei syty minkäänlaista järkevää ajatusta siitä, mitä kellekin haluaa antaa lahjaksi.

Joskus on vaan myös asioita, jotka stressaavat erityisen paljon. Tällekin tunteelle on syynsä ja se on otettava vastaan. Itse pohdin nyt yhtä erityisen isoa tekemääni päätöstä, joka on tulossa eteen lähipäivinä ja se selkeästi aiheuttaa kehossani jännitystä ja sydämeni siihen reagoi - halusin tai en. Täytyy vaan istua ja hengitellä, ajatella mukavia asioita, tilata ruokaa kotiin, olla yökkärissä koko päivä, miettiä rauhassa rakkaiden lahjatoiveita, kirjata niitä ylös ja vasta sitten lähteä kauppoihin.


Nyt on ihana vain olla. Nauttia siitä, että ajatusten harmaa puuro on selkeytymässä ja myrskyt laantumassa. Hyviä asioita on tapahtumassa, vaikka ne hiukan ravisuttelevatkin.

Lapset askartelevat keittiössä Aquabeads-lahjoja - ihan kaikille. Niihin on äitiä pyydetty hankkimaan sopivat lahjarasiat. Kohta tulee nepalilaista lounasta valmiina ovesta sisään. Voi miten täydellinen lepopäivä! Ihania ajatuksia Sinulle, joka luki loppui saakka! 

Hei, olethan osallistunut arvontaan, joka päättyy tänään? Voittaja saa jouluksi kivan setin mukavaa tekemistä! Suosittelen aikuisillekin, mahtavaa mindfulnessia!

Suosikit