Ulkohousukelit on täällä // Reiman Softshellit sovituksessa

 
Mittari on yöllä käynyt pakkasen puolella ja pyörälpitäisi mennä treeneihin. Sää oli tänäänkin uskomattoman kaunis ja lämmin, eikä millään uskoisi, että ollaan käännytty lokakuulle, mutta illalla syksyn viileys jo tuntuu ja ulkohousut tarvitaan leggareiden päälle. 


Varmasti moni tuntee samoin kuin allekirjoittanut, että äiti ei enää voi vaan marssia kauppaan ja tuoda jotain, vaan lapsen täytyy itse hyväksyä vaate, jos aikoo, että hän myös sitä käyttää - ja ilman turhaa vääntöä.mähän on ihan ymmärrettävääkin, vaikka välillä aiheuttaa hiukan ylimääräistä säätöä.

Meillä alkoi jo eskarissa se vaihe, että ulkohousut eivät saa pullottaa eli perinteinen vk-housujen pussittava malli ei lapselle kelvannut, eikä se kelpaa vieläkään, mutta Reimalta löytyy tähän vastaus.  


Softshellhousut ovat olleet valikoimissa jo muutaman vuoden ja nämä tämän syksyiset ovat meille jo kolmannet samanlaiset. Tai tarkennuksena melkein samanlaiset, sillä joitakin muutoksia näihin on edellisiin nähden tullut.Näissä uusissa Idea-housujen lahkeissa ei ole enää tarraa eli housujen lahkeita ei enää saa halutessaan muutaman sentin matkalta auki. Se, onko tämä hyvä vai huono asia, en osaa sanoa vielä, kun lenkkareissa mennään, eikä lahje aiheuta ongelmia näillä jalkineilla. Luulen, että tämä ei ole kynnyskysymys lahkeiden ollessa sen verran kapeat, että ne sujahtavat kumpparin ja saappaan sisään vaivatta.Reimalla on Pop-up-shoppeja nyt ainakin Stockalla ja Forumiin avattiin jokin aika sitten uusi Reima Shop ja tokaluokkalaisen tämän syksyn ulkohousut saimme*) hakea sieltä. Kaunis väri on myös tästä housusta Beetroot, mutta lapsi itse valitsi tämän tutun mustan.

Tokaluokkalainen käyttää sisävaatteissa kokoa 134 cm ja ulkovaatteissa Molon takissa ja näissä Reiman housuissa on 140 cm. Edelliset softshell-housut olivat 134 cm ja ne tuntuivat liian naftilta lapsesta. Se, mitä jäimme näihin housuihin kaipaamaan on, säädettävä kuminauhakiristys vtäröllä. Pukiessaan housuja jalkaan, lapsi kysyi ensimmäisenä, onks äiti näissä se kiristettävä vyötärö. Äitihän tarkasti ja sitä ei ole. Housut pysyvät jalassa, mutta Reimalle lähettäisin terkkuja, että seuraavaan tuotantoon se kiristysmahdollisuus, kiitos. Yhtään hoikemmalle lapselle nämä housut ovat vyötäröstä liian isot, eikä se kaukana ole meilläkään, että vyötärö jää liian löysäksi.

    
Reiman softshellit ovat pysyneet leikeissä muuten hyvässä kuosissa, mutta polvet ovat aremmat ottamaan hittiä. Niihin tulee reikä, jos paljon asfaltilla tai kivikossa konttailee. Meillä oli eskarissa tämä vaihe, että jokaisessa leggarissa, samoin ulkohousuissa oli polvissa reikä. Sittemmin tilanne on normalisoitunut tai nyt kyllä korjaan ja sanon mieluummin, että muuttunut. Normaalia lienee juuri se, että lapsi leikkii ja vaate kestää sen, minkä kestää. Mitä enemmän, aina parempi, mutta leikkejä ei tarvitse varoa vaatteen takia.


*) Housut saatu Reimalta
**) Sis. mainoslinkkejä

Suosikit