Työnhakuanalyysiä ja aina varma syyslomamatkavinkki (myös Hulluilta päiviltä)

kuva


Kudaa keskeltä viikkoa!

Täällä sitä ollaan ihan maaliroskeissa, kun teen vihdoin näitä sitten joskus -projekteja, kuten vaikkapa kuluneiden lattialistojen fiksailua... Se teippaus listojen ympäriltä on btw ihan hyvä idis. Ei lisättävää, älä siis kysy.

Työnhakutehdas luovan maalaustaiteen ohessa suoltaa huippuunsa hiottuja hakemuksia toinen toisensa perään matkaten vakuuttamaan rekrytoijahenkilön. Juuri luin vinkkejä siitä, miten et tullut valituksi tällä kertaa -viesti tulisi ottaa vastaan niin, ettei ihan romaha. Whaat? En tiedä, onko sitä jo niin paatunut hakemuksen hakkaaja, mutta ei se minun maailma ole romahtanut siitä, kun en ole tullut valituksi hakemaani tehtävään. Osaan olla hyvä häviäjä sille, joka todennäköisesti valittiin tehtävään organisaation sisältä. Khympf (nielty pettymys).

No joo, työnhakuun sisältyy paljon odotuksia ja toiveita - ja toki sitä pettyy, jos on kuvitellut omaavansa hyviäkin tsäänsejä saada ko. pesti ja sitten et tule edes kutsutuksi haastatteluun. Työhakemuksen kirjoittamiseen kuitenkin tuhrautuu useita tunteja ja se valmiskin pohja pitää aina justeerata haettavaa pestiä varten. Käy ihan työstä. Koetan kuitenkin uskoa, että se sopiva duuni tulee, kun on sen aika. Tämä lorvailu ei tarkoita sitä, että aikoisin maalailla ja muuta fiksailla täällä vuoden loppuun, vaan toivon, että puhelu työpaikasta tulisi jo suoraan hakemuksen perusteella heti huomenna. Sen kuitenkin tiedän, että se niskojen kiristely ja ahdistelu aiheen ympärillä ei auta. Hakemusta hakemuksen perään, sataseen on vielä matkaa.

Olen myös hiukan hämmentynyt nelikymppisen työnhakijan profiilista, jonka olin kuvitellut olevan täydellinen. Lapset tehty, elämänkokemusta ja älyä karttunut, kaikinpuolin tasapainoinen työntekijä kyseessä. Nyt olenkin huomannut, että ne paikat, joita havittelen, ovatkin huomattavasti nuorempien kiikarissa. Siis juuri niiden, jotka eivät lapsitehtailua ole edes vielä aloittanut. Niin ja juuri näistä pennuista tietyt organisaatiot ovat myös kiinnostuneita. Tässä on selkeä ristiriita. En suostu ajattelemaan, että olisin yhtään liian vanha. Olen täydellisen ikäinen, täydellinen hakija, kuuletteko.

Lomaa en itse ole erityisemmin vielä tänä syksynä kaivannut, mutta perheemme muut jäsenet kyllä ovat. Olen myös ottanut onkeen sellaisesta elämänviisaudesta, että edellisen loman loputtua tulee varata jo seuraava loma. Näinhän me teimme heti Mallorcan aurinkoloman jälkeen ja syyslomalla matkaamme, minnekäs muualle, kuin takuuvarmaan Tukholmaan! Oli lomantarvetta tai ei, mutta Tukholma on aina ihana, sitä minä odotan! 

Huomasin myös, että Hullut päivät ovat lakanneet sen lentolippukaupan, mutta Harri Hylje päivystää paikalla ja Hulluilla päivillä on myynnissä edullisia risteilyjä sekä arvontoja. Passar bra!

Nyt tämä laittaa koneen kiinni, ei istu yhtään enempää kankuillaan, hoitaa jälkeläiset pehkuihin ja sen jälkeen ottaa romaanin käteensä ja chillaa työntäyteisen päivän jälkeen. Ja ja mensan! 

*) Sis. mainoslinkki Hullareille!

  Suosikit