Kesälista

Saimaa kesä2016

Lomaa takana neljä viikkoa. Ei kyllä uskoisi tai onhan tässä käyty anoppilat, mummolat, jokakesäinen veneretki Saimaalla ja yhdet viinijuhlatkin. Ei hullumpaa.

Olemme palanneet mummola-tourneelta takaisin cityyn ja viettäneet tyttöjen viikonloppua, sillä Mies lomailee yhä. Huomaan, että työkiireiden helpotettua olen laatinut itselleni listan asioista, jotka polttelevat mieltä. En tiedä käykö näin aina siinä kohtaa, kun palkanmaksaja on jäämässä tauolle vai onko tämä vain sattumaa, mutta olen nyt vakaasti sitä mieltä, että olisin onnellisempi, jos meiltä löytyisi seuraavat artikkelit:

1) Henkilöauto. Tiedän, auto ei ole ainakaan ekoteko, mutta olen ollut lähes 10 vuotta ilman, joten en ota tästä asiasta paineita, mutta sellainen meidän on ehdottomasti hankittava. Kurvailin anopin kiesillä pitkin Savon maita ja päätökseni hankkia oma kulkupeli - sai sinetin. 

2) Kesämökki. Helsingin keskustalaisena vuokra-asuntoa asuttajana sielu alkaa kaipaamaan kesämökille. Mielessäni välkähtelee esmes Hanko kesämökin postitoimipaikkana. Toinen suunta voisi olla myös Kuopio. Sukurakas henkilö, kun olen. Kesämökkihankintaa ei tarvinne eksplikoida sen enempää.

3) Uusi sänky. Iskun erittäin hyvä 140 cm varhaisaikuishankinta saa luvan tänä kesänä jättää jäähyväiset ja hankinnassa on eläkeikään tähtäävä leposija. Oikeasti. Me tarvitaan uusi sänky.

4) Kodin erilaiset säilytysratkaisut. Lastenhuone olisi laitettava uuteen uskoon. Mies ei lämpene yhtään String-hyllystön laajentamiselle. Minäkin välillä pohdin muuta ratkaisua, mutta sitten taas ajattelen järkevästi, että kylläpäs sitä laajennetaan, koska se on yksinkertaisesti viisasta. Ostoslistalla siis yksi kappale sivupaneelia ja muutama hylly. Pitäisi onnistua.

5) Capri, Korsika, Sisilia. Joku näistä. Ihminen tarvitsee kesälomamatkan. Muistoja lapsille.

Tässä nämä tärkeimmät. Ei yhtään hullutuksia listalla. Vettä sataa ja lähden lunastamaan lupaukseni. Vien lapset Taitoliikuntakeskukseen. Kesämökillä saavat kyllä sitten hypätä sillä trampalla. 

Mukavaa kesäpäivää sinne laitureiden nokkaan! 

Suosikit