PääsiäisencorePääsiäisen loppusuoralla. Aamulla arki jälleen koittaa. Tai rehellisesti tunnustan, kurkkasin äsken työsähköpostiin ja siellä odotti yksi kiirastorstaille hoidettava asia, joten arki ikään kuin alkoi jo, mutta mitäs kurkkasin, kikkeliskokkelis. Huomenna on onneksi jo tiistai.

Pääsiäisenä oli pääsiäinen. Saimme ukin kylään ja tytöt olivat erityisen onnellisia. Ukki toi mukanaan lampaanpaistin, jonka minä Nigellan ohjeella taioin pulled lamb -versioksi ja meillä syötiin sellainen modernimpi pääsiäisateria. Mämmiä tietysti oli. Ensin olin kuuliaasti noudattamassa Nigellan reseptiä granaattiomenasta ja mintusta, mutta mies totesi, että kandeisiko tehdä kerralla jotain tosi hyvää, joten keittelinkin yleispätevän BBQ-kastikkeen - ja näin Street Gastro saikin tästä rouvasta kilpailijan. Tai sitten ei, koska en tuota lammasta muuna aikana itse valmista. Hyvää tuli. Kerralla.
Kurja sää vallitsi tähän päivään saakka täällä etelässä, mutta tänään saatiin nauttia ihanasta, keväisestä tunteesta. Kuopus totesi, että nyt tuntuu jo ihan kesältä. Ei tarvii hanskoja. Niinpä. Vielä eilen saimme nauttia iltapäiväkahvit ja munkkirinkilät Kaivarissa, vaan tänään - ei mitään tsäänssejä, eikä mahdollisuuksia. Caruselin jono oli lähes autotielle, joten päätimme kävellä kotiin keittämään itse kahvit. 
Ukki fiksasi pyörät kevätkuntoon ja meidän pieninkin polkee jo kuin vanha tekijä. Snif. Äitin ratikkakausi päättyi kiirastorstaihin ja huomenna tartutaan pyöränsarviin. Ihan jo siitäkin ilosta, kun nyt pyöränketjut kiiltää, eikä kori hakkaa lokariin. Kiitos isä.

Pääsiäisbreikki teki tehtävänsä. Tuli levättyä ja oli mukavaa. Tervetuloa kevät! Ja mä todella tarkoitan tätä. Toppavaatteet menossa pesukoneeseen. 
Suosikit