Arjen jännää ja luomuluksusta - Parhaimpia vinkkejä äideille pukinkonttiinNo nyt se on tapahtunut, mitä olen monena aamuna jännännyt: Ajoin työpaikan ratikkapysäkin ohi. Ei kannata alkaa pohtimaan, mitään kovin merkityksellistä just ennen kun pitäisi älytä nousta kyydistä pois - muuten ei näemmä älyä. Onneksi sentään havahduin aamuhorroksesta heti, kun ratikka lipui kohta seuraavaa pysäkkä enkä jäänyt ajamaan ratikkarundia ympäri kaupunkia. Joululoma lienee kuitenkin täysin tervetullut. Titityy.

Ennen lomailua on kuitenkin vielä hoidettava niitä pukin asioita. Hyvin ehtii hei. Mikäli kuulut näihin viimeisiin villahousuihin tai kaipaat täysin ansaitusti itsellesi todellista hemmottelua, tulee tässä pari aika ihanaa vinkkiä. Maahantuojalta sain testiin todellista luomuluksusta: Kahina Facial Lotionin ja Night Cremen, jotka kuuluvat kategoriaan luomuluksus. Olin aiemmin kokeillut minitesterit Kahinan arganöljyä ja silmänympärysseerumia, joista olin jo vaikuttunut. 

Kahina tulee New Yorkista tai oikeammin kylläkin Marokosta ja se on noteerattu niin Ellessä kuin Voguessakin tämän ja monen muun julkaisun lisäksi. Kahina on saanut nimensä berberikuningattaren ja profeetan mukaan, joka hallitsi Marokkoa 700 eKr. Kahinan äiti Katherine L'Heureux (yli viisikymppinen!) pohjaa ihonhoitosarjansa puhtaaseen arganöljyyn, jonka valmistus tuo elannon lukuisille berberinaisille Marokossa. Yhden litran kerääminen voi viedä kahdeksan tuntia. Opin, että kerätessään arganöljyä berberinaiset kokoontuvat yhteen ja he käyvät myös yhdessä koulussa opettelemassa erilaisia taitoja, kuten kirjoittamaan, käyttämään kännyköitä ja paikallisia bussireittejä. 

L'Heureux loi alunperin ihonhoitosarjan omiin tarpeisiinsa, koska turhautui siihen, ettei löytänyt sopivaa ihonhoitosarjaa. Mikäs siinä sitten, eikun vaan oma ihonhoitosarja pystyyn. Arganöljy onkin loistoydinaines, sillä se on erittäin antioksidanttirikas, sisältää E-vitamiinia, omega 6-öljyjä, se on ihoa pehmentävä ja todellakin tekee ihosta kauniin ja kuulaan.
Minulla on käytössä nyt Kahina Facial Lotion, joka koostuu 100% orgaanisesta arganöljystä ja mm. luomusheavoista, natriumhyaluronaatista ja luomumehiläisvahasta. Voiteen alle voisi laittaa paljon kehutun seerumin, mutta en ole kokenut sitä tällä erää tarpeelliseksi. Voide kosteuttaa riittävän hyvin ilmankin. Kenties, kun talvi todenteolla saapuu, lisään seerumin alle.  Eye serum on superkosteuttava eikä ole pusseja silmien alla voiteen laiton jälkeen.

Kahinan yövoide puolestaan on todellinen ryppysuoja pitäen sisällään kaksi voimakkainta anti-aging ainesosaa - arganöljyn ja punaiset viinirypäleet. Että ei tarvitse niiden juonteiden enää yrittää tulla tähän osoitteeseen. Yövoide on samettisen pehmeä ja se myös edistää kollageenin tuotantoa. Voin jättääkin sen Kukkohovin suklaan vähän vähemmälle syönnille. Hih.

Kahina on saatavilla henkilökohtaisesti poikkeamalla Kampin Pur Hyvinvointikaupassa tai pian avautuvassa luonnonkosmetiikan Eco Shopissa (lisätietoja tulossa) tai verkkokaupassa täällä.Honoré des Prés Vamp a NY - Kuva: Kokemus Helsinki Day Spa

Toinen vinkki-ihanuus on Kokemus Helsingin hyllyltä Yrjönkadulta. Nappasin minitesterin mukaani ja täytyy sanoa, että 100% luonnollinen, ranskalainen Honoré des Prés:n Vamp à NY -tuoksu on just sellainen lisä, jota vaan tekee mieli suihkauttaa iholle. Tuoksu lähes huumaa, vaan ei ihme, koska siinä on sekä bourbonia että rommia! On siinä hipsaus vaniljaakin pehmentämässä näitä muita keitoksia, ettei mee ihan sekaisin. Tsihi. Sanottakoon, että luonnonkosmetiikan tuoksut ovat usein tupanneet katoamaan iholta turhankin nopeasti, vaan Vamp à NY ainakin pysyy siinä missä synteettiset sisaruksensa. Täydellinen talvituoksu, enkä muuten saa tästä migreeniä! Juhuu!

Eikä myöskään saa unohtaa pehmeitä paketteja! Pukinkonttiin yöpaitaa...Terveisin Mummo ;)

Nyt nukkumaan, 
ettei taas ajeta ratikalla minne sattuu! 
Eikun vielä se joulukalenteri... 
Voihan tonttu!

Suosikit