Tukka hyvin - John Masters OrganicsHiusjuttuja, hiusjuttuja! 

On lähestulkoon uutisoitava asia, kun kampaamon ovenkahvassa on tämä tassu. Olen huomannut, että tämä tapahtuu kolmen kuukauden sykleissä. Puolustukseni voinen sanoa, että minulla on joka käynnin jälkeen vaan niin magee tukka - tästä kiitos Kaisan, että se pysyy hyvänä tuon ajan.  Minulla on pitkät hiukset, joita elvytellään ja virkistetään raidoilla ja siistitään latvat. Sitten odotellaan taas seuraavaa kertaa. Yksinkertaista.  

Kovinkaan montaa hiusjuttua ei täältä ole löytynyt aiemmin, koska mitään kovin mullistavaa ei tässä äidin päässä ole tapahtunut (ei tarkoituksella monimerkityksellinen lause). Koska käytän luonnonkosmetiikan tuotteita ihonhoitoon, on luonnollista, että myös pesen hiukset luonnonkosmetiikan tuotteilla. Ai-miten-niin-mustavalkoinen-tyyppi-muka. Tähän saakka shampoot ovat olleet ihan perussettiä, viimeisimpänä pesuhommissa taisi olla Lavera. Puhdasta tulee, eikä ole mitään valittamista, muttei myöskään mitään erityistä hehkutusta pesutuloksesta. 

Siksipä tämä tarina on kirjoittamisen arvoinen, sillä kun napsautin jokunen viikko takaperin maahantuojalta saamani John Masters Organicsin Zing & Sage hoitoshampoopullon korkin auki - jo tuoksu oli niin herkullinen, että ei ollut kaukana, etten alkanut lusikoimaan sitä suuhuni. Tämä vaara on joka pesukerralla.

Shampoo sopii ärtyneellekin ihopohjalle, sillä sen sisältämä sinkki neutralisoi ja salvia rauhoittaa ja vahvistaa hiuksia. Papaija elvyttää ja lujittaa  ja 11 muuta sertifioitua kasviöljyä tekevät ihmeitä. Vehnän aminohapot auttavat tekemään hiuksista helposti kammattavat ja kiiltävät. Kuulostaa hyvältä!

Hoitoaineena minulla on ollut Citrus Neroli, jonka voi halutessaan myös jättää hiuksiin. Olen itse pessyt hoitsikan pois, mutta sen voi halutessaan pestä myös kevyemmin pois, jolloin hiuksiin jää hiukan hoitoainetta, joka kosteuttaa hiuksia 17 luomusertifioidun ainesosan yhdistelmällä. Luonnolliset soijaproteiini ja kurkkuyrtti täydentävät hiusten luonnollista rasvatasapainoa, vehnä- ja soijaproteiini palauttavat vahvuuden ja kiillon. Jos tykkäät sitruksen tuoksusta, eteeriset sitruuna-, greippi- ja neroliöljyt tuoksuvat ihanan raikkaalta.

Minulle tulee poikkeuksetta aina migreeni kampaamoreissun jälkeen, koska hoitotuotteet tuoksuvat niin voimakkailta. Pyysin Kaisaa pesemään hiukseni näillä tuotteilla raitojen laittamisen jälkeen ja hän todella tykästyi ammattilaisena tuotteisiin, saapa nähdä näkyykö tuttuja puteleita hyllyssä ensi kerralla. Hiustenhoitorutiineihini kuuluu pesun lisäksi pyyhekuivaus ja hiusten harjaus - jos jaksan. Hiukset kyllä on syytä harjata,  mutta harvemmin jaksan kuivata hiukset föönillä, vaikka tulos olisi erittäin hyvä, jos tähän rupeamaan ryhdyn. Suihkautan tukkaan laventeliöljyllä maustettua suolavettä - jota ilokseni löytyy John Masters Organicsilta ja puhaltelen hiukset föönillä tai annan niiden kuivaa rauhassa.  That's it, muuta ei tähän päähän tarvitakaan.

John Masters Organicsillä on laaja valikoima hiustenhoito- sekä ihonhoitotuotteita, kurkkaa niitä täältä. Itseäni hemmottelevien ja hoitavien ominaisuuksien lisäksi miellyttää tuotteiden takana vaikuttava ideologia. Nykiläinen herra Masters perusti luultavasti ensimmäisenä maailmassa ns. Clean air -salongin, koska kyllästyi työskentelemään kampaamossa synteettisten aineiden ja kemikaalien kanssa. Ajatelkaa, että jopa kolmannes joutuu Suomessakin luopumaan kampaajan työstä astman tai allergioiden vuoksi. Miettikää, miten moni kampaaja todellakin kärsii kemikaalialtistuksesta.

John Masters Organics tuotteiden valmistusta säätelevät tiukat kriteerit:

1. Kaikissa tuotteissa tulee olla 70-100 % luomuviljeltyjä raaka-aineita

2. Tuotteet eivät saa sisältää Sodium Lauryl tai Laureth Sulfatea, parabeeneja, Diethanolamineja, Monoethanolamineja eivätkä Triethanolamineja

3. Geenimanipuloidut raaka-aineet ovat kiellettyjä

4. Tuotteita ei testata eläimillä

5. Tuotteet eivät saa sisältää synteettisiä väriaineita, hajusteita ja täyteaineita

6. Kasviuutteiden ja eteeristen öljyjen tulee olla luomuviljeltyjä aina kun mahdollista

7. Eteeristen öljyjen tulee olla höyrytislattuja eikä uutettu propyleeniglykolin avulla, joka tuhoaa öljyjen vaikutuksen

8. Kasviöljyjen tulee olla kylmäpuristettuja

9. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla todistetusti hyödyllisiä hiuksille tai iholle

10. Villinä kasvavien raaka-aineiden kerääminen ei saa vahingoittaa ympäristöä

11. Raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman biohajoavia


Sea mist, sohva ja uusi tukka, life is great! ♥

Onko sinulla kokemusta sarjan tuotteista? Itse haluaisin kokeilla hiusten hemmotteluun hoitokuuria ja montaa muutakin herkkua. John Masters Organics tuo salonkisarjan luksusta omaan kylppäriin. Lapsetkin ihastuivat näihin tuotteisiin, mutta tämä on kyllä ihan äitin oma juttu, sori vaan minit!

Suosikit