Laventelia kahdessa lasissaSe tunne, kun istut sohvannurkassa, ihan rauhassa, lapset leikkivät toistensa kanssa, ihan rauhassa. Sinä et mieti mitään, mitä pitäisi tehdä. Olet vain, koska voit olla. Ulkona on ihan mustaa, mutta nautit lempeästä valosta, jonka kynttilät luovat. Viikonlopun ja rauhallisen illan luo mieto laventelin tuoksu, joka tulee sekä lasista että tuoksukynttilästä, jonka tuoksu tulee puhtaista eteerisistä öljyistä tainnuttamatta ketään (korkeintaan Blossa 14:ssä on huomioitava tämä pikku riski).  

Viime viikonloppuna järjestelimme mummolassa kaappeja ja käteeni osui peltipurkki, joka sisäsi laventelinkukkia. Muistan, että äiti askarteli tuoksupusseja, jotka tuoksuivat laventelille. ♥
Laventelin tuoksu rauhoittaa mieltä. Pohdin alkuun, tuleeko tuoksukynttilästä päänsärkyä, mutta ilokseni nämä puhtaat öljyt eivät laukaisseet migreeniäni. Johtuisikohan siitä, että Isle of Wolfin kynttilät valmistetaan käsityönä 100% luonnollisista kasvivahoista, jotka ovat muuten täysin maatuvia ja uusiutuvia raaka-aineita. Usein ei tule ajatelleeksi, kun
kynttilän sytyttää, mitä siitä ilmaan leijailee, mutta Isle of Wolfin kynttilöissä ei ole savuttavia parafiinivahoja, jotka tyypillisesti lisäävät myrkyllisten aineiden pääsyä huoneilmaan. Näissä kynttilöissä ei myöskään käytetä synteettisiä hajusteita, jotka höyrystyvät huoneilmaan epäterveellisinä kemikaaleina. Aivan ihana pikkujoululahja - vinkiksi vain.
Ihan yhtä lailla jouluviemisiksi sopii vinkata trendikäs Blossa 14, jonka nappasin mukaan Tukholman risteilyltä, mutta jota löytyy Alkonkin hyllyiltä. Tämän joulun Blossa 14 on perinteisestä glögistä poikkeava siten, että se on valmistettu valkkaripohjaan, johon on yhdistetty espanjalaista Muscat-viiniä. Viini on maustettu glögiviinalla ja laventeliviinalla. Kruunuksi glögille vielä ripaus sokeria ja akaasiahunajaa. Saikos sitä vielä julkisesti kirjoittaa enää viini, viina - entäs glögi? Hihhi.

Julistan joulun odotuksen virallisesti korkatuksi!


*)Tuoksukynttilä saatu maahantuojalta

Suosikit