Kohti hyvää arkea

Agatha Ruiz de la Prada & Corazón

Mielessä on monenlaista. Loman aika alkaa olla ohi, mutta kuusi ja koristeet ovat vielä läsnä. Korjataan ne pois vähitellen. Loppiainen tulee aina liian aikaisin. Vielä yksi aamu saadaan nukkua, ja sitten yritetään saada taas kammettua koko perhe arkeen kiinni. Mielenkiintoista tulee olemaan, sillä olemme onnistuneesti kääntäneet rytmimme ihan päälaelleen -  illalla nukkumaan kymppiuutisilla ja aamuherätys niukin naukin klo 10. On ilmeistä, että levätty ollaan. 

Tänään kävimme koko perheen voimin näyteikkunakävelyllä - kerroin lapsille, miten meillä (mummolla, ukilla, tädillä ja äidillä) oli tapana käydä iltaisin kaupungilla kävelyllä, ja ihailla näyteikkunoita. Samaa teimme tänään tällä kokoonpanolla. Näyteikkunoita taisi tosin ihailla vain allekirjoittanut (Il Gufon lasten untuvatoppis 275e - alessa, hah!). Muutenkaan rauhallinen kävely ei ihan vastannut omia muistelmiani umpiväsyneen kuopuksen raivotessa rattaissa. Olimme ajatelleet, että kun ei päiväunet maistuneet päiväuniaikaan, niin skipataan ne, ja mennään nukkumaan ihmisten aikaan. Hyvä yritys, joka meni pyllylleen, kun muu perhe ihasteli Lux Helsinkiä Senaatintorilla, niin kuopus veteli tyytyväisenä sikeitä. Oh well.

Jollain tapaa arjen lähestyvä alkaminen saa huokaamaan. Seuraava hengähdys on hiihtolomalla, jolloin lapset saavat olla arkea kotona isänsä kanssa. Huokauksista huolimatta ja niiden tähden, pyrin ajattelemaan hyviä ajatuksia. Arki on hyvä asia. 

Sitä ennen... Vielä on lomaa jäljellä, joten Bridget Jonesey täältä tullaan! Konvehdit oli syöty jo ennen paluumatkaa. Rasia + palanen maalarinteippiä anopin sämpylöiden säilyttäjänä. 


Joululomamuistelmia..

 

 


Suosikit