Ihanat Onneli ja Anneli leffassa ja teatterissa

Meidän ihanat Onneli ja Anneli Tennispalatsissa 26.1.2014


Söpöilyn ystäville

Marjatta Kurenniemen rakastettuun romaaniin Onnelin ja Annelin talo perustuva elokuva kertoo kahden ekaluokkalaisen tytön, Onnelin ja Annelin, kesästä ja unelmahetkistä parhaan kaverin kanssa ilman vanhempia - hetkistä joissa todellisuus ja fantasia kohtaavat maagisella tavalla.

Näin kerrotaan Onneli ja Anneli -elokuvasta Finnkinon sivulla. Meidän perheen toinen puolisko: esikoinen ja iskä kävivät leffassa tänään, ja me satuimme kuopuksen kanssa heitä vastaan. Hieman harmitti, kun iskä meni puolestani leffaan, mutta minä olinkin käynyt syksyllä katsomassa teatteriversion Onnelista ja Annelista, joten ihan reilu peli. Teatteriversio pyörii Helsingin kaupunginteatterissa, ja se on suunnattu 5+ -vuotiaille. Kävimme katsomassa sen viime syksynä serkusten kanssa. On sanottava, että teatterikappale on osin pelottavakin, mutta leffaversio kertookin eri kirjasta, eikä se pidä sisällään niin jänniä kohtia. Teatteriversiossa seikkailivat pahis Minna Pinna ja orpokoti. Hui. Tämä siis vähän jänskempi versio, vaikka mukavia kohtia siinäkin on.
 

kuva Finnkino
 
kuva Finnkino

Minä tykkään. Kaikki kauniit värit ja leppoisat tunnelmat. Niistä tulee hyvä mieli. Toki pakolliset rosmotkin voisi jättää pois, mutta saahan sitä hän jännitystä olla, kunhan ei mene ihan överiksi. Viisivuotias tuossa varmisti ennen nukahtamistaan, etteihän rosvot tule köyttä pitkin meidän parvekkeelle. No ei tule. Kauniita unia.   

Ompeluhenkiset voivat muuten marssia Eurokankaaseen Onneli ja Anneli -kuosien perässä, sillä Eurokankaan pakoista on loihdittu elokuvan puvustus ja lavastus. Nyt tulisi vaan muistuttaa itseään, että ei varsinaisesti koske minua tuo ompeluhenkiset -viittaus. Hih!

Hempeitä ja lempeitä Onneli ja Anneli -maisia ajatuksia teille kaikille ja tsemppiä uuteen viikkoon! 

Suosikit