Nyt ei oo kiire / Nyt on vaa fiilis - Hiihtoloman parhaimmat


Hiihtolomakausi avattu, vielä vikaa päivää fiilistellään. Minä olin loppuviikon lomalla ja suunnittelin minibreikiksi kylpyläreissua tyttöjen kanssa, mutta ajatus siitä, että emme tod. saata olla ainoita polskijoita, sai vaihtamaan suunnitelmaa.

Tukholma on  a i n a  hyvä vaihtoehto, mutta koska etsimme risteilyä vasta keskiviikkona, torstain lähtö oli kyllä ihan kiikun kaakun. Verkkokauppa näytti eioota, mutta sitten - hyvin todennäköisesti joku oli harmikseen kohdannut noron ja perunut, joten saimme kuin saimmekin hytin torstain lähdölle. Pikaista paranemista vain, jos syy oli epäilemäni.

Kävin uimassa merivesialtaassa lenkin vielä ennen lähtöä laivalle, joten olin niin lomafiiliksissä energiaa täynnä, kun aloitimme matkan. 

 
Hiihtolomalaiset
 
Tukholma tarjosi parastaan kevätauringon lämmittäessä ihanasti takinselkämystä. Meillä kuljetaan usein samoja, hyväksi havaittuja reittejä Gamla Stanin kautta Östermalmille ja siinä välissä piipahdamme kaupoilla. Hyppäämämme Gärdetistä metroon ja jäimme Gamla Stanissa pois. Takaisin päin tulimme Östermalmilta tunnelbanalla.
Uusi tuttavuus oli kuninkaanlinnan lahjatavarakauppa. Siellä ei myyty Vickan ja Daniel -lautasia, mutta sain sentään postikortin heistä, joka nyt inspiroi minua aina kun jääkaapille suuntaan. Olkoonkin, että Danielia on korttiin hiukan liikaa photoshopattu minun makuuni, mutta se ei haittaa. Olemme itse asiassa kohdanneet Prinssi Danielin kanssa työpaikallani viime keväänä ja tervehtineet. Siitä "Hej!":stä riitti kollegan kanssa iloa pitkäksi aikaa. Hih.

Nordiska Kompaniet (NK) on kiva kiertää aloittamalla ylhäältä lastenosastolta ja laskeutumalla kerros kerrallaan Nedre planiin eli alimpaan kerrokseen saakka. Hissi on superfint, joten sillä ajetaan aina. Många gånger. Tällä kertaa oli suhteellisen vaikea ohittaa herkulliset laskiaispullat alakerroksesta, jossa on ruoan lisäksi myös paperiosasto.

Vakava paikka. Valokuvaus NK:n hississä. Ja ne mummosormet, en vaan osaa peukalolla.

Oj, vad fina semlor!

Kungsträdgården on aina ihana. Talvella siinä on luistinrata Madison Garden fiiliksellä. Keväällä kirsikankukat kukkivat upeina. Minä nautin. Laivalla esiintyi Mikael Gabriel ja tämä näkyi shown lisäksi siinä, että melkoinen fanilauma partioi yötä päivää käytävällämme. Lienee luettavissa, että herra Gabriel huilaili naapurihytissä. Me olimme tietysti keikalla ja ihan fiiliksissä! Instastories tarjosi myös parhaita paloja keikasta, toivottavasti kurkkasit.

Mä oon lomalla, musat kovalla, kaikki kohallaa //  Nyt ei oo kiire // Nyt on vaa fiilis. (Riippumatto by Mikael Gabriel)
  
Tukholma on niin tuttu, mutta ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistamme. Haaveilemme joka reissulla, että olisipa ihana tulla Tukholmaan pidemmäksikin aikaa. Päivästäkin tosin saa hyvää fiilistä ja energiaa sekä mahdollistaa visiitin ilman muita säätöjä. 

Voi että. Olipa mukava breikki. Pyykit pyörivät koneessa, ruokakauppa odottaa asioimista, aamulla alkaa palaverikimara, joka kestää iltapäivään saakka. Pääsiäislomaan on muuten 53 päivää, sitä kohti, hyvin jaksaa!  

Tänne pääsee onneksi joka päivä!
Suosikit