Hyvästi nuttura // Tervetuloa Dyson Supersonic

Hei anteeksi, olemmeko tavanneet?


*Yhteistyössä

Muistatko Silence Tonnin, sen hiustenkuivaajan, joka iski lieskoja ja kipinöitä, kun kiskaisin sen irti seinästä liian huolimattomasti? Sen, joka vielä tekohengitettiin käyttöön uuden johdon ansiosta, mutta sen käyttäminen jännitti joka kerta ja aina piti tarkistaa mistä palaneen käry tuli, hiuksista vai laitteesta. Tuo viritys on nyt poissa.

Föönaushommat ovat edellä mainitusta johtuen aikaisemmin hoidettu vähän vasemmalla kädellä. En ole halunnut hankkia mitään rempulavehjettä entisen tilalle ja tehokkaanoloisilla laitteilla voisi vaikka bodata, kun ne tuppaavat olemaan niin kookkaita ja painavia. Olen siis to-del-la-kin punninnut tätä asiaa monelta kantilta.

Tiedätkö kuinka monta insinööriä tarvittiin suunnittelemaan tämä täydellinen hiustenkuivaaja? Vastaus on 103. Kun sitten kokeilin ensimmäistä kertaa Dysonin Supersonicia oli hyvä, ettei tukka lähtenyt päästä!Minulla on ollut testikäytössä Dysonin Supersonic ja olen entistä vakuuttuneempi, että laatuun kannattaa sijoittaa! Voisin listata kilometrin mittaiseksi venyvään postaukseen sen kaikki huikeat ominaisuudet, mutta katso mieluumin tuo video tästä insinöörityön taidonnäytteestä, minä kerron miten Supersonic toimii minulla - siinäkin riittää luettavaa. 

Minua on siunattu paksuilla hiuksilla ja niiden kuivaaminen vaatii hiustenkuivaajalta ominaisuuksia. Eräskin kampaajareissuni päättyi siihen, kun kyseisen salongin monsieur coiffeur voivotteli föönaamisurakkaa mumisten, että tässä menee varmaan joku kolme tuntia. Se on kyllä liioittelua, mutta pointtina se, että hiukseni todellakin kaipaavat muutakin kuin kevyttä henkäilyä osakseen. 

 
1) Älykäs kuivausteho säästää aikaa ja suojelee hiusta

Supersonicilla föönaan ja muotoilen hiukseni pesun jälkeen supernopeasti, muutamassa minuutissa! Huutomerkki siksi, koska tämä aidosti on vain murto-osa siitä ajasta, jonka aikaisemmin käytin föönaukseen ja hiusten suoristamiseen.  

Entisen föönin kanssa kävi usein myös niin, että jossain vaiheessa haistoin palaneen käryä, kirjaimellisesti. Tällöin oli varmasti ehtinyt aiheutua jo jonkinlaista vauriota myös hiuksille. Ei hyvä.

Tämä kuriositeetti on Supersonicista erikseen mainittava, sillä kun kuivaan hiukseni tehokkaassa puhalluksessa, älykäs lämpö tarkkailee optimaalista lämpöastetta 20 kertaa sekunnissa (!). Hiustenkuivaajan sisällä asusteleva mikroprosessori ei vain säätele lämpöä, vaan auttaa säilyttämään hiusten kiillon. Toinen syy siihen miksi hiukset kuivuvat niin paljon nopeammin Supersonicilla, on kahdeksan kertaa nopeampi moottori kuin muissa hiustenkuivaajissa. No nyt on vau! 
2) Hiusten muotoilu yhdellä laitteella

Samalla laitteella saan suutinta vaihtamalla myös muotoiltua hiukset halusin ilmavuutta, suoraa tai jopa kiharoita. Aikaa ennen Supersonicia kuumensin erikseen suoristusraudan ja kävin läpi hiukset osio kerrallaan. Tämä on uskomatonta, mutta en tarvitse enää suoritusrautaa, enkä sormet polttavaa piipparia, kun kevätjuhla-aamuina lapsetkin toivovat kiharoita.

Magneetilla kiinnittyvät (nerokasta!) suuttimet voi vaihtaa silottavaan tai muotoilutehon keskittävään, joka auttaa muotoilemaan hiukset yksi kohta kerrallaan ilman, että muut hiukset sekoittuvat puhalluksesta pörröksi.

Ostin aitokarvaisen pyöröharjan ja tämän käyttöä vielä treenaan, mutta onneksi muotoilu sujuu ilmankin. Olin yllättynyt, että hiustenkuivaajalla saan kauniit kiharatkin tai pehmeämmät laineet tosi helposti. Diffuser-suuttimella ja Dysonin ohjevideon avulla, tällainenkin turakainen hiustenlaittaja, saa kauniit kiharat helposti. Tsekkaa myös nämä kiharat ja muutkin ohjevideot, joista iso kiitos Dyson. Oli kyseessä täytekakun pursotus tai villasukan kutominen, vannon ohjevideoiden nimeen. 

Kuvassa on pesun jälkeen meikäläisen signaturelook eli kuivatus lämpimällä puhalluksella silottavalla suuttimella, suuttimen vaihto muotoilutehon kohdistavaan suuttimeen, jolla käyn läpi hiukset viileällä puhalluksella. 

Minulle on tärkeää, että tukkaan tulee föönaamalla pitoa, tämän puutteesta johtuen usein olenkin pitänyt hiuksia kiinni, sillä se lörö, föönaamaton tukka, oli helpompi hallita niin. Kävimme esikoisen kanssa eilen illalla baletissa ja aamulla tekemäni kiharat (eka kuva ylhäällä) puristelin illalla suolasuihkeella kuosiin, eikä uutta föönausta tarvittu. Love, love!

3)  Näppärä koko ja pitkä johto

Supersonicin moottori on sijoitettu varteen, jolloin föönin koko pysyy maltillisena ja myös pienempikin hiustenkuivaaja jaksaa pitää tätä kädessään. Koonsa vuoksi Supersonic on helppo säilyttää pienemmässäkin tilassa ja mikä parasta, hiustenkuivaajan voi ottaa vaivatta reissuun mukaan. Tehokkaasta moottorista huolimatta, se on  silti puolet kevyempi kuin muut.

Supersonicissa on pitkä 1,5 metrin johto. Suihkun jälkeen kostea kylppäri ei houkuttele, vaan nyt on siimaa hiustenkuivaukseen myös muissa tiloissa. Arvostan.

4) Supersonic on sijoitus 

Dyson on sijoittanut 58 milj. euroa Supersonicin kehitykseen.  Insinöörit ovat analysoineet hiuslabrassaan hiuksen anatomiaa juuresta latvaan, jotta osaisivat kehittää riittävän hellävaraisen, mutta tehokkaan muotoilijan. Dyson käytti testauksesssa yli 1600 kilometriä oikeaa hiusta. Olisi mielenkiintoista nähdä oliko suunnittelijainsinöörien joukossa naisia, lopputulos on joka tapauksessa onnistunut. 

Stockalla on oma Dyson-osasto katutasossa, jossa voi käydä Supersonicia kokeilemassa asiantuntijoiden opastuksessa. Helmikuussa kanta-asiakkaat saavat Stockalta erilaisia aleprosentteja ostoksista- Vinkkinä, että Supersonicista saa ihan merkittävän alennuksen (-17%).

Dysonilta saa helmikuussa mukaan kätevän säilytyskotelon. Minä säilytän omaani kassakaapissa. No heh, en, mutta voisin tehdäkin niin. Hei eikä pidä unohtaa perheen karvakuonoja, tsekkaa nyt miten tyypit rakastaa Supersonicia...  Joko sinä ihastuit?


 


 

Suosikit