Vogelin mehupaastolla uusi vuosi alkuun

kuva


Hyvää uutta vuotta! 

Arki on alkamassa maanantaina ja joululomalla välähti mieleeni, että mitä jos aloittaisikin arkensa paastoamalla. En ole koskaan aikaisemmin ollut paastolla. Jotta to-del-la näin tapahtuisi, hain Ruohonjuuresta Vogelin paastopaketin*) ja mehupaaston etenemistä voi seurata päivittäin instastoriesissa. Suuren kansan seuratessa, saan tsemppiä paastoamiseen ja sen jatkamiseen, mikäli jossain kohtaa matkaa tämän kyseenalaistan. 

Se, miksi päätän kokeilla paastoa on oikeastaan näitä sarjassamme miksi ylipäätään milloin mihinkin ryhdyn? Viime vuonna sain päähäni juosta Naisten kympin, vaikka en ollut koskaan juossut ja juoksin syksyllä vielä toisen kymppikisan. Sen jälkeen en juossutkaan, kun jalkaholvi meni aika tohjoksi, mutta tulipahan osoitettua, että sitä pystyy monenlaiseen, kun vain päättää. Jalkaholviakin olen jumpannut, että kyllä se siitä.

Tässä paastossa kyse on päättäväisyyden lisäksi myös siitä, että en ole ollut täysin tyytyväinen tähän lösähtäneeseen fiilikseen ja kroppaan, joka johtuu epäterveellisestä syömisestä ja liikunnan puutteesta. Sanovat, että paasto ei ole mikään laihdutuskuuri, koska kadonneet kilot palaavat varmasti paaston jälkeen, mikäli jatkaa pepperonipitsalinjaansa. Haen toki myös oikaisua terveellisempään ruokavalioon ja toivon myös, että saan pidettyä muutaman kilon poissa. 

Vogel kertoo monia hyviä syitä, miksi paasto kannattaa. Lisäenergia, keventynyt olo, tehopotku persuuksille terveellisimpiin elintapoihin ja painonhallintaa riittävät minulle. Muita syitä voit lukea täältä.

Avasin paastopaketin instastoriesissa ja siellä näkee myös sen sisällön. Varsinaista valmistautumista paastoon olen tehnyt muutaman päivän, mutta en sen suuremmin tiedostamalla paastoa. Lihaa, kalaa tai kanaa en ole syönyt pariin päivään, koska tarjolla on ollut siskonmakkarakeittoa muulle perheelle, enkä välitä niistä makkaroista. Olen myös juonut muutaman kupin Detox-teetä päivittäin. 

Suosittelen kuitenkin tuon kahvin kanssa toimimaan eri tavoin kuin minä. Juon yleensä aamulla pari kuppia kahvia ja iltapäivällä kupillisen. En olisi uskonutkaan, mikä olo tuli toisena kahvittomana päivänä. Sain eilen pahan migreenikohtauksen, eikä siihen auttanut enää särkylääke. Makasin välillä oksentaen ja nukkuen pimeässä huoneessa 17 tuntia! On mahdollista, että pelkkä kahvi ei aiheuttanut noin kovaa migreeniä, vaan se oli myös osin hormonaalista. Yleensä en kuitenkaan kärsi noin kovasta päänsärystä.

kuva

Tänään olo oli vielä hutera ja tunsin, että päätäni alkoi taas iltapäivällä jomottaa. Ostin imeskeltäviä inkiväärikahvikarkkeja ja kas vain, olokin helpottui, eikä päätä jomota enää yhtään. On kamala tajuta, miten hirveät vierotusoireet voi kahvista tullakaan eli paaston ensimmäinen oivallus tehty. Jatkossa kahvin juomiseen täytynee kiinnittää huomiota, vaikka en mikään kovin paha kahvinkillittäjä ole ollutkaan. 

Olen tänään syönyt kaurapuuroa aamulla ja alkuillasta, jolloin laitoin joukkoon myös pellavansiemeniä aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi. Lisäksi kaupungilla ollessamme jaoin lapsen kanssa Hesen ranskalaiset (vain koska olo oli niin huono) ja söin siellä myös minisalaatin, jossa oli jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia. Leipää enkä lihoja enää syö ennen paastoa. Jääkaapissa on uuden vuoden jälkkäristä (valkosuklainen pannacotta) jäänyttä rusina-luumukeittoa, jota myös heitin huiviin, koska pro-aineenvaihdunta. Huomenna vielä "valmistatumista".

Odotan innolla ensi viikkoa. Pelkään eniten heikkoa ja huonoa oloa ja sitä, että veteen sekoitettavat tipat maistuvat hirveiltä. Olen aina kesäisin juonut Biottan porkkanamehua, joka on hyvää, joten en varsinaisesti pelkää, että mehut olisivat horroria.

Omia vinkkejä saa antaa ja mukaan liittyä myöhemminkin, jos maanantai tulee liian pian.


*) Paastopaketti saatu 




Suosikit