Meidän olkkarissa


Hei jeiii, tässä on meidän olkkari! 

Uuteen kotiin muuttaessamme tiesin, että teemme isoja hankintoja ja niistä monet ovat sellaisia, joista olen unelmoinut jo pidemmän aikaa. Jätkäsaaren asuntomessut ja kotimme avaaminen messuvieraille saivat aikaan sen, että monet hankinnat tuli tehtyä lyhyemmällä ajanjaksolla kuin ehkä ilman niitä. Tämä on tietysti hyväkin asia, koska muuten moni asia vielä odottaisi hankkimistaan - ja kyllä, vielä niitä odottaviakin on. 

Olkkarin katseenvangitsija ja keskipiste on Sanna Määtän maalaus Aamuinen usva. Tämä upea teos hurmasi meidät ensisilmäyksellä ja kun kävimme läpi taiteilijan töitä, molemmat valitsivat juuri tämän taulun ykkösvaihtoehdoksi. Sanottakoon, että tätä ei tapahdu liian usein. 

Tämä teos sopii täydellisesti tähän tilaan kuin myös omaan mielentilaani. Näen tässä niin monia eri asioita ja erilaisia tunteita. Välillä jotain raskasta, mutta kuitenkin toiveikasta, melankolista, mutta särmikästä. En analysoi tätä enempää, sillä niin monta tunnetta tästä löytyy ja se onkin mielestäni onnistuneen taideteoksen taika. 


On vielä mainittava noista taulun sävyistä. Jossain valossa näen hiukan roosaa, hopeaa - ja sinistäkin. Liekö oikeasti on kaikkia näitä sävyjä vai riippuuko se myös omasta tunnetilasta, vain taiteilija itse tietää tähän vastauksen. 

Me löysimme tämän teoksen täältä Sannatuote Sanna's Art & Designista ja monesta muustakin upeasta taulusta jäin vielä haaveilemaan.


Katossa on nyt se Lundian Halo, josta jo aiemmin täälläkin haaveilin valaisimia pohtiessani. En halunnut tehdä kompromissia, koska en löytänyt toista vaihtoehtoa, joka olisi yltänyt lähellekään tätä. Tämä on sellainen loppuelämän valaisin. Tämä on kahdesta kokovaihtoehdosta se pienempi, 70 cm halkaisijaltaan. 


Valaisin on kangasverhoiltu ja tehty käsityönä Suomessa. Arvostan. Valaisimen paikka on tällä hetkellä suoraan sohvan päällä, koska meillä ei ole olkkarissa muuta kattovalaisinta. Ideaalipaikka olisi  hiukan keskemmällä olkkaria, mutta nyt tykkään siitä, että näen työskennellä sohvalta käsin. Etätyöläisen unelma.. Hih. Valaisin varmasti valaisee, sillä siinä on kolme polttimoa.  


Valaisimen kuvaaminen on muuten melkoisen haasteellista, jottei halogeeni helota liikaa läpi. Kuvissa valaisin luonnonvalossa ja hiukan hämärässä, jotta näet, miten kaunis se onkaan.

Hei vinkkinä, se suurempi Halo -valaisin on tarjouksessa Hulluilla päivillä ensi viikolla.  


Sohva, rahi ja nojatuoli ovat Hakolan tuotantoa. Tässä sama, mitä monen muunkin valinnan kanssa koimme tärkeinä: kotimaisuus, design, aikaa ja kulutusta kestävä valinta. Hakola on aikalaisklassikko. Uskon, etten kovin väärässä ole, kun uskon meidän lasten juttelevan sitten nelikymppisinä, miten kaikilla on lapsuudenkodeissaan Hakolaa ja Lundiaa ja he perivät vanhemmiltaan näitä klassikoita, joita yhdistelevät uuden tuotannon kanssa.

Valitsimme Cosyn ja jotta sohvalla voisi myös rennosti pötkötellä ja ottaa iisisti, ostimme ehdottomasti myös rahin. Näin saimme divaanisohvan, jossa divaaniosa siirtyy nostamalla puolelta toiselle tai mille tahansa kohtaa hyvänsä. Rahi antaa mukavasti liikuteltavaa syvyyttä koko sohvan leveydeltä. Usein iltaisin laitamme rahin sohvan keskelle ja ojennamme miehen kanssa molemmat jalat suoriksi rahille ja seuraamme tyttöjen tanssiesityksiä. 

Sohvatyynyt ja viltti ovat osaksi tulleet entisestä kodista. Olen iloinen, että Saanan ja Ollin Kievari -tyynyt sopivat myös uuden sohvan kanssa. Materiaali on värjäämätöntä, kierrätettyä puuvillaa.


Day-nojatuoli on ryhdikäs kaunotar tammisine jalkoineen. Tämä oli se, johon Hakolan tuotteista ensimmäisenä ihastuin. Suunnittelin tämän hankkimista jo edelliseen asuntoon, sen aika ei kuitenkaan ollut vielä. Nojatuolissa on mukava istua ja teen usein töitä läppäri sylissä istuen tässä. Se on myös lapsista mukava tuoli. 


Meidän olkkarissa on ihana olla.


*) Tuotteista saatu alennusta

Suosikit