Pyrähdyksiä - PariisiVoi ihanaa, että pääsiäistä on jäljellä vielä toinen pääsiäispäivä. Jäin itse vapaalle kiirastorstaina, joten tämä breikki on tuntunut hyvältä ja on ollut todella tarpeen. Kävin pyrähtämässä Pariisissa alkuviikosta ja se oli kirjaimellisesti pyrähdys, sillä yövyin vain yön yli. Kaupunginosa, jossa hotelli oli, olisi jäänyt varmasti käymättä, jos tämä ei olisi ollut puhtaasti työmatka. 
 


Lensin aamukoneella ja olin katsonut kokousaikataulun tunnilla pieleen eli tietysti se olikin tuntia aiemmin kuin luulin. Jonottaessani 45 minuuttia Charles de Gaullen kentällä lippuautomaatilla, katselin haikeasti keväistä Pariisia ikkunasta, koska tiesin, että tällä reissulla ei Seinen rannalla huokailla, eikä Champs Elyseellä tallustella. Lipun saatuani, olikin jo kiire juosta junaan, joka tietysti pysähtyi jok'ikisellä asemalla ennen Gare du Nordia. Merde alors. Varmaan tästä kiireestä johtuen, en ehtinyt suurempaa paniqueta kehitellä, kun säntäsin 5-metrolinjalle ja sen jälkeen vielä kokousvenuelle pysäytellen joka toisen ranskalaisen. Excuse-moi madame, excuse-moi monsieur... Onneksi osasin ilmaista hätäni ranskaksi, joten sain apua ja ystävällistä kohtelua, merci bien. Ei ihan optimi arrivée keskelle kokousta, mutta onneksi ranskalaiset kollegat olivat samassa ajassa, he vain tyylikkäästi en retard, minä en niin tyylikkäästi, myöhässä kuitenkin. Tämä oli sellainen Bridget Jones -moment of my life.
Ranskalaiset veivät syömään niin pariisilaiseen pikkuravintolaan, jossa superstressaantunut tarjoilija törmäili tuolini jalkaan ehkä kaksikymmentä kertaa, mutta tämä kuului asiaan. Lupasin maistella escargots, etanat ja ne eivät olleetkaan yhtään hassumpia, ehkä se johtui Pariisista.Yhden yön reissulla matkustin superkevyesti, joten kaikki kasvojenhoito oli Natural Goods Companylta saamassani Essen matkasetissä ja tämä setti on ehdoton reissussa, sillä se pitää sisällään sen, mitä reissussa tarvitset, lukuunottamatta Toneria, mutta pärjäsin tämän reissun ilman. 

Paris 26.-27.3.2018

Hotellini oli 13ème arrondissement kaupunginosassa ja tämä on niitä paikkoja Pariisissa, joissa ei ole varsinaisesti mitään erityistä nähtävää. Tunnistin alueelta Pitié-Salpêtrièren sairaalan, jonne prinsessa Diana kuljetettiin traagisen auto-onnettomuuden jälkeen. Ei ihan se kohde, jota tullaan turistina katsomaan. Livahdin kuitenkin kävelylle ja jollain tapaa tämä ei niin tuttu, vaan jotenkin karumpi puoli Pariisia, oli myös omalla tavallaan kaunista.

Kentälle palatessani ehdin kiinnittämään huomiota myös siihen Pariisin kurjempaan puoleen. Metroon tuli vuorollaan mies ja nainen pyytämään roposia, quelques centimes, jotta voisi syödä jotain. Nämä kohtaamiset ovat aina yhtä pysäyttäviä ja saivat minut kaipaamaan kotiin. 

Kotiin!


Pariisi on ihana, mutta vielä ihanampi se on, kun sen saa huokailla rakkaittensa kanssa. Bon, à la prochaine fois.


* Esse Trial Pack saatu

  

Suosikit