Kaverisynttärit tanssienMama told me not to waste my life,
She said spread your wings my little butterfly
Don't let what they say keep you up at night
And they can't detain you
'Cause wings are made to fly
And we don't let nobody bring us down
No matter what you say it won't hurt me
Don't matter, if I fall from the sky
These wings are made to fly.
 Wings//Little Mix

En ehkä kestä, minun pienen pieni, parikiloinen esikoinen, joka teki minusta äidin, on nyt kymmenen. Olen hämmentynyt. Yhtäkkiä meillä pauhaa musat aamusta iltaan ja shufflaus on loputonta! Tanssi on vienyt hänen sydämensä. Näin ollen, ei ollut vaikea keksiä missä pidetään kaverisynttärit. Nämä jokavuotiset paadit, jotka on suurta viisautta ulkoistaa siinä kohtaa kun kutsuttavia on ollut enemmän kuin viisi.  

Kaverisynttäreille on valinnan varaa täällä pääkaupunkiseudulla runsaasti hoplopeista, lasersotiin, seinäkiipeilyyn, Duudsoniparkkiin, teatteri-ilmaisuun ja kaikkeen siltä väliltä. Hintahaarukka on omien kokemusten mukaan ollut siinä 200-250e tietämillä. Aiemmin esikoisen synttäreitä on juhlittu mm. Taitoliikuntakeskuksessa ja Gymissä.

Pyysin tarjouksen Helsingin keskustan Footlightista yksityisen tanssitunnin pitämisestä tyttöporukalle ja lisäksi salin vuokraamisesta ekstatunniksi, jotta juhlimiset herkutteluineen saataisiin hoidettua samassa kohteessa. Saimme tätä yhteistyöjuttua varten pienen alennuksen juhlien kustannuksista.
Tanssilajiksi valittiin etukäteen Commercial Dance ja tämä oli myös kaikkien osallistujien mieleen. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvinnut olla, sillä Footlightin mahtava tanssiope Tilda sai tytöt välittömästi mukaan koreografian pauloihin ja vei samalla tyttöjen sydämet. Ihan kaikki eivät olleet alkuun kovin innostuneita tanssiteemasta, mutta alun epäluulosta ei näkynyt jälkeäkään enää tunnilla. Oli ihan mahtavaa seurata, miten tytöt olivat aivan fiiliksissä ja mukana alusta alkaen. Tästä kiitokset myös mahtavalle opettajalle.   

Sankaritar itse ei olisi voinut olla tyytyväisempi. Hän kutsui juhlimaan 13 kaveriaan, myös pikkusiskon. Äidin tehtäväksi jäi ostaa kaupasta tarjottavat. Tanssijat saivat suolaisina herkkuinaan coctail-piirakoita ja snack-porkkanoita. Karkit ja sipsit maistuivat myös, tietysti. Nämä vuodet ovat sen äidillekin opettaneet, että onnistut, kun keep it simple. Kaverisynttäreillä ei kakkuja kaivata, vaan helppoa ja hyvää herkkua.


Kymmenvuotiaan lahjatoiveet olivat - yllätys, yllätys - tanssiaiheisia ja hän sai mm. eniten toivomansa Mackenzie Zieglerin Turn boardin, tanssisäärystimet, tanssilaukun ja tanssidonitsin (!) hiuksiinsa. Näitä donitseja löytyi itseltäkin jokunen vuosikymmen sitten (huh!). Muita lahjahittejä olivat nämä karrrrmivat slimet, ihan kreisit Thinking puttyt sekä stressipallot (minäkin haluan!). Kiitos vielä kaikille muistaneille, you made her day.

Pieni ja jo vähän isokin sankarittareni veti minut sivuun kesken juhlinnan ja kiitti sydämestään, että nämä ovat olleet hänen mielestään aivan ihanat synttärit. Tähän onnistumiseen onkin hyvä päättää näiden isojen kaverikemujen järjestäminen. Ensi vuonna voidaan mennä jo pienemmälläkin kokoonpanolla, tai näin ainakin äiti kuvittelee. :D


Suosikit