Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia ja kalenterivinkki: Lujasti lempeä - Mielen työkirjaTänä vuonna ekaa kertaa minulla ei ole perinteistä paperikalenteria, mutta viikkokalenteri on ja se onkin erityinen sellainen. Maaret Kallion  Lujasti Lempeä - Mielen työkirjassa on vuoden jokaiselle viikolle voimaannuttavia tekstejä ja harjoituksia, jotka sopivat mielen hyvinvoinnin tueksi. Työkirjan voi aloittaa milloin tahansa, joten ei haittaa yhtään, vaikka tammikuu on jo kohta ohi.

Tutustuin Kallion Lujasti Lempeään sen ilmestyttyä vajaa pari vuotta sitten ja löysin jotain hyvin arvokasta - minua kirjan ajatukset tukivat ja kannattelivat. Sain sen käteeni tuolloin ehkä juuri silloin, kun kaipasin erityisesti myötätuntoisia ajatuksia. Sain kirjasta tuolloin voimaa ja oivalsin monta tärkeää asiaa, jotka liittyivät mielen ja tunteiden myllerrykseen ja niiden parempaan hallintaan. Halusin ehdottomasti tutustua myös Kallion uusimpiin Inhimillisiä kohtaamisia ja Mielen työkirjaan.    
Olen tunnistanut olevani herkkä reagoimaan huoliin ja stressiin, jotka helposti herättävät minussa monenlaisia tunteita, ahdistusta ja pelkoa. Se miten suhtaudun näihin tunteisiin tänään on paljolti kiittämistä Kallion myötätuntoisista ajatuksista, jotka ovat antaneet välineitä oman tunnetilan havainnointiin. Samoin yhdessä lasten kanssa, olemme opetelleet tunnekuohujen tunnistamista ja niissä seilaamista siten, että ei torjuta tunnetta, vaan annetaan sen tulla ja pyritään tarkastelemaan sitä. Tunne on tullut kertomaan meille jotain, se on läsnä kehossamme jostain syystä. Vastustaminen ja kieltäminen usein lisää ahdistuksen tunnetta, joten tunnetta kannattaa pysähtyä kuulostelemaan. Kun pitää mielessä sen, että tunteet tulevat - ja myös menevät, ikävänkin tunteen pystyy helpommin hyväksymään.  

Tyttäreni havainnoi oman lähestyvän kiukkunsa ja sanoitti sen:  "Kohta pinta palaa!". Tunteiden tunnistaminen ja niiden skannaaminen on tärkeä taito ja tätä opetellaan Mielen työkirjassa. Tavoitteena ei ole tulla tunteettomaksi viilipytyksi, jota ei hetkauta mikään, vaan opitaan kuulostelemaan, miltä missäkin kohtaa tuntuu.  


Inhimillisiä kohtaamisia kirjassa keskiössä on nimensä mukaisesti kohtaamiset itsen ja toisten kanssa. Kirjassa pohditaan keinoja ja taitoja tulla toimeen hankalienkin kohtaamisten kanssa. Jälleen kerran näitä samoja ajatuksia käyn läpi myös lasteni kanssa, jotta itseluottamus ja myötätunto niin itseä kuin toisia kohtaan kehittyisi ja vahvistuisi.

Maaret Kalliosta huokuu rauha ja vahva empaattisuus. Uskon kaiken, mitä tämä nainen sanoo tai kirjoittaa - ja siitä tulee turvallinen olo. Tällöin myös hänen ohjauksena oman mielen hyvinvoinnin tukemiseksi toimii niin hyvin. Maaret Kallion lempeää ja rauhoittavaa ääntä pääset myös kuuntelemaan ilmaisilla harjoituksilla täällä. Tee siellä harjoituksia, esim. Tunnepysäkki -harjoitus ja jos kaipaat lisää tsemppaavaa kättä olkapäälle, tukea jaksamiseen ja mielen hyvinvointiin, suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin kirjoihin.Levollista viikonloppua!
t. Riikka


*) Kirjat arvostelukappaleita 

  


  

 

Suosikit