Mitä tänään syötäisiin? // Ostoksilla SF Supermarketissa


Sunnuntai. Tänään viisaat perheenäidit ja isät käyvät kaupassa ostamassa ensi viikon ruoat. Käydäänkö teillä? Meillä yleensä ei. Ehkä useimmiten kysytty kysymys viikon aikana on: Voitko käydä kaupassa? Se on tavallaan vielä helppoa. Sinä tai minä. Satunnaisesti nykyään myös jo esikoisen voi laittaa pieniä ostoksia varten kauppaan.


Seuraava haastavampi kysymys onkin: Mitä ostetaan kaupasta? Minä en ole niitä inspiraatioiineksiä, jonka voi vaan lähettää kauppaan ilman selkeää suunnitelmaa siitä, mitä ruokaa on tarkoitus valmistaa. Dialogi menee siitä huolimatta näin:

- Mitä syödään?- Päätä sinä.

Just. Täytyy kuitenkin todeta, että meillä onneksi se toinen puolisko käy kaupassa tässä elämänhetkessä useammin kuin minä, mutta ne kerrat, kun astun kotimatkalla K-markettiin ja alan miettimään siellä, mitä ostetaan, niin kerään yleensä aamun puurotarpeet itselleni (mantelimaitoa, tuoreita vadelmia, quinoaa jne..) ja sitten haahuilen pakastelaatikon edessä etsien maistuvaa ja helppoa ratkaisua lapsille (lue: kalapuikkoja).

Se, että ostaisi kerran viikossa perustarvikkeet - joista voi taikoa viikon aikana muutaman ruoan ja esim. maitoa voi käydä ostamassa viikon aikana lisää - säästäisi ruokakuluissakin merkittävästi. Tapamme käydä joka päivä kaupassa ja haalia mukaan myös extraa, kuten vaikka suklaapatukan, koska matkalla kotiin on jo niin nälkä, ei ole taloudellisesti kovinkaan kannattavaa.


Tänään olen menossa kuopuksen kanssa ostamaan koko ensi viikon ruoat ja katsotaan, miten se toimii. Olen ladannut Valio Reseptit appin luuriini, josko tämä auttaisi hämmentämään tyhjään reseptipäähän sopivia ruoanlaittovinkkejä. Netistä löytyy myös lapsiperheen viikon ruokalistoja esim. täältä ja täältä. Kasvisruokaviikkokin on täysin mahdollinen. Martat jakakavat viikon, jopa kolmenkin listoja. Alan tykätä tästä. Näistä voi poimia mieluisat!

Jos lähdetään oikein finesseä hakemaan, niin sopivan viinin kanssa auttaa tällainen keksintö, mutta tämä ei ole nyt ollutkaan se arjen ongelmatilanne. Onpahan olemassa, jos joskus tulee tarve.

Edistän tätä asiaa niin, että kysyin lapsilta toiveita ensi viikon ruoiksi. Vastaus tuli kuin yhdestä suusta: - HESEEE! Oi jee. Eli nyt äiti päättää, mutta toki pidän mielessä, että bouillebaisset syödään Soppakeittiössä.  


 
Tytöt saivat lahjaksi tämän Sylvanian Families Supermarketin ja täytyy sanoa, että tämä on inspiroinut myös minua. Olenkos jo lausunut aiemmin lapsuuteni nukkekodittomuudesta jotain... Tästä kaupasta saa Täällä paistettu -tuotteita ja pullan tuoksu hiipii nenään jo ulko-ovella. Odotan sitä hetkeä, jolloin myös meidän lähimarketista saa Moët et Chandonia, nyt onneksi se on saatavilla tästä marketista, kuten myös laadukas pinot noir. Kyllä Etelä-Euroopassa osataan. Ooo, kunpa vain voisin asioida tässä kaupassa. Sieltä löytyy sokerikin luomuna! No joo, olen kuitenkin sen verran insprioitunut tästä Sylvanian Families Supermarket -meiningistä, että ostoslista on laadittu ja suuntaan Cittariin! Tullaan muuten taksilla kotiin.

Suosikit