Atoopikko ja aurinko ne yhteensoppii vai miten se menikään?

Kuva sisältää tuoteasettelua ;)

Kuusivuotiaalle esikoisellemme puhkesi atooppinen ihottuma hänen ollessaan reilu kolmevuotias. Ihottuma aktivoituu ilmojen kylmetessä - niin loppusyksystä kuin viileinä kesinä. Leutona talvena ihottuma voi olla lähestulkoon poissa. Alkuun lapsi kuorrutettiin lääkärin määräämillä kortisonivoiteilla. Kävi kuitenkin, kuten yleensä kortisonikuureissa, eli viikon aikana iho parani, mutta taukoviikon aikana iho meni taas huonoon kuntoon. Äitiä ahdisti kortisonien jatkuva käyttö, koska kyseessä oli kuitenkin kasvava lapsi, eivätkä ne ihottumaa edes poistaneet. Sen sijaan ihottuma palasi aina rajumpana takaisin. Äh, mikä kurja kierre. Jälleen muuten muistutan, että nämä ovat meidän kokemuksia ja mikä toimii toisella, ei aina osu maaliin omalla kohdalla. Kesäisin onneksi aurinko on aina helpottanut oireilua ja iho on ollut yleensä erittäin hyvässä kunnossa.

Vaan muutama viikko sitten niiden kauan odotettujen helteiden viimein saavuttua, viihdyimme useampana perättäisenä päivänä rannalla ja ylipäätään ulkona UV-säteilylle altistuneina. Lapset olivat suojattuja aurinkovoiteella eivätkä palaneet, mutta kuumuus ja aurinko laukaisivat taas ihottuman. Tällä kertaa kyseessä saattoi olla osin myös aurinkoihottumaa mutta perusatoopinen ihottuma ilmaantui käsivarsiin bonuksena. Minulle tuli uutisena, että kuumuus(kin) voi laukaista atooppisen ihottuman. Siis mitä ihmettä? Eikö kesän ja auringon pitänyt olla atooppisesta ihottumasta kärsivälle elämän parasta aikaa?!Vaan periksi ei anneta perskutarallaa. Tilasin ecodealin varastontyhjennyksestä marokkolaista mustaa saippuaa, joka sisältää oliiviöljyä ja uudistaa ihoa. Tälle jäi hintaa alle vitosen! Tahmeaa saippuaa hierotaan iholle ja annetaan vaikuttaa pari minuuttia, jonka jälkeen huuhdotaan pois. Minä käytän tätä myös itse ja iho pehmenee ihanasti. Mustaa saippuaa käytetään ihon ongelmatiloihin, kuten allergioihin, ärsyyntyneelle iholle, meikinpoistoon, akneen, psoriakseen, jne. Suositus on kerran viikossa.Tulipa myös tilattua -40% alesta Mádaran kettukarkki Pihlaja-voide, jota luonnonkosmetiikan Eight Hour Creamiksikin kutsutaan. Saatatte muistaa Estée-ei-oo-yhtään-naamaa-kirrattu-Lauderin paksun voiteen, jota myös allekirjoittaneelta aikoinaan joskus ysikytluvulla  kultakorkkeineen löytyi. Noora Shinglerin Pihlajaa on kovasti kehuttu, joten saapa nähdä, miten toimii meillä. 100% karitevoi pysyy vuorottelevana hoitovoiteena.


  
Aurinko armas meitä siis hellii ja ei-helli, joka uutena kokemuksena on tullut havaittua. Iho joka tapauksessa tarvitsee suojaa. Aurinkovoidepurnukoita valitessa kannattaa muistaa, että kemikaaliset aurinkosuojat ovat todellisia kemikaalipommeja, sillä ne pitävät sisällään niin hurjat määrät sekä terveydelle että ympäristölle haitallisia kemikaaleja, että tässä on jo tarpeeksi syytä jättää ne purtilot ihan omaan rauhaansa. En listaa tähän, mitä kaikkea kemikaalisten aurinkovoiteiden on tutkittu aiheuttavan. Tietoa löydöksistä löytyy pilvin pimein googlettamalla.

Ilmankaan kun ei pärjää, niin mieluiten luen tuoteselosteesta, että aurinkovoiteessa on esimerkiksi luomutuotettua, kosteuttavaa aloe veraa ja karanjaöljyä, porkkanauutetta, seesamiöljyä sekä karitevoita kuin jotain kamalaa benzophenone-3:ea. Tytöt saivatkin maahantuojalta BIOSOLIS Kids SPF50+ aurinkovoiteen suojaamaan auringon yliannostukselta. Suoja levittyy iholle hyvin, eikä jätä iholle valkeaa kalvoa, joka usein titaanioksidia sisältävissä suojissa on se pieni kosmeettiinen haittapuoli. Tässä suojassa valkeus katoaa voidetta levittäessä ja mikäli tarpeen - maahantuojan vinkki oli laittaa voiteen alle öljyä, niin suoja levittyy vieläkin paremmin. Meillä on menty pelkällä voiteella mainiosti. Biosolis ei muuten sisällä myöskään kiisteltyjä nanopartikkeleita, vaikka suoja onkin suoja on saatu aikaan 100% luonnollisilla mineraalifilttereillä. Fysikaalisia aurinkovoiteita mm. Eco Beautysta, Ruohonjuuresta ja Ecodealista. Niin ja muistakaa juoda vettä!!


Biosoliksen tuotteet ovat Ecocert Greenlife ja Cosmebio sertifioituja


Onko teillä hyviä ihonhoitovinkkejä?

Suosikit