Maanantain mindfulness ja ihanat Vimman letitMaanantai. Toteutin aikeeni ja lähdin töihin jo ennen seitsemää, kiiruhdin bussiin, myöhästyin, seisoin pysäkillä vartin. Tein pitkän päivän. Liian pitkän. Kaksi pitkää kokousta. Liian pitkää. En ehtinyt lounaalle. Join liikaa kahvia.

Kotona odotti kaunis paketti. Ennakkotilasin Vimman lettileggarit. Ne Maija Louekarin solmimat. Nyt ne ovat täällä. Korkealla vyötäröllä. Ihan minulle tehdyt. Marjut Rahkolalle iso sydän.

Letit lähtevät aamulla mukaani töihin. Huomenna laitan kalenterimuistutuksen ja teen hyvän mielen harjoituksen keskellä päivää, ja lähden kotiin aikaisemmin kuin tänään. Tee sinäkin samoin.

Työelämässä unohdamme helposti läsnäolon. Työtehtävät, puhelut ja lukemattomat sähköpostit vievät huomiomme. Voit myös työelämässä ylläpitää läsnäolemista viemällä tarkkaavaisuutesi aika ajoin kehoosi ja hengitykseen pariksi minuutiksi. Laita puhelimesi tai tietokoneesi muistuttamaan sinua tunnin välein tauosta, tai pidä pieni paussi aina jokaisen työtehtävän jälkeen.

Oikaise tällöin ryhtiäsi, voit istua tai seisoa. Huomioi kehon kosketuspinnat, asentosi. Vie huomio kehoosi ja sen tuntemuksiin. Vie sitten tarkkaavaisuutesi hengitykseen joka on aina läsnä tässä ja nyt. Huomioi missä päin kehoasi aistit hengityksesi voimakkaimmin. Ja jos huomiosi herpaantuu ja mielesi lähtee miettimään työtehtäviä tai muita asioita niin palaa hengitykseesi, sen huomioimiseen.
Voit myös aina kuunnella 5 minuutin ääniteharjoitteen työpäivän lomassa vaikkapa kuulokkeilla.
Mindfulness harjoitukset auttavat parantamaan keskittymiskykyä sekä työssä jaksamista.

Kauniita unia!

Mindfulness-harjoitus täältä.
.

Suosikit