Hääpäivänä Kaasua, Komisario Palmu Helsingin kaupunginteatterissa
Vietimme tällä viikolla 11. hääpäivää, ensi kesänä tulee 20 vuotta yhdessäoloa. En tunnista itseäni näistä lukemista, tai ehkä tunnistan, vuosilukuja ei tule vain arjessa laskettua. Voisi ajatella, että ihan kohtuullinen taival ollaan yhdessä jo taaperrettu. Voisi ajatella myös, että on aika onnekas.

Muistan, kun jossain haastattelussa Rouva Tellervo Koivisto kertoi avioliitostaan Mauno Koiviston kanssa ja hän sanoi, etteivät olleet koskaan harkinneet avioeroa - murhaa kyllä. Minusta pitkässä suhteessa se on juuri näin. Toki kyllä sitä eroa on ehkä joskus murhan sijaan jopa harkinnut, mutta silti aina kuitenkin jokin meidät on pitänyt yhdessä. Se jokin on luultavasti se pitkän liiton salaisuus. Väittäisin, että se liittyy jollain tapaa uppiniskaisuuteen - ja Maaret Kallioon

Kenties juhlateemaan sopivasti, menimme katsomaan murhanäytelmää. Minulla oli kaksi saatua lippua ja juhlan kunniaksi kävimme katsomassa Kaasua, komisario Palmu! Helsingin kaupunginteatterissa. Kari Väänänen Palmuna oli taitava roolissaan. Myös aloittelevan ja konkarietsivien roolit olivat perinteiset ja viihdyttävät. Ihan sellaista kollegaa sparraavaa otetta ei odotetusti nähty. Saarnaaja Mustapää toi ajoittain mieleeni Jope Ruonansuun kahvia-kaljaa -hahmon tai Pastori Sillin, jos joku on niin vanha, että muistaa 80-luvulta Soitinmenot. Huh, kaikenlaista sitä katsottiin. :)
Tykkäsimme siitä, että bändi oli esillä, eikä perinteisesti verhojen takana. Myös näytelmän ääniefektit olivat mahtavat. Vuokko Hovatan esittämä laulajatar loisti roolissaan. Muut roolitukset, toiset enemmän, toiset vähemmän esillä, loivat jännittävät puitteet murhanäytelmälle. Murhaajaa oli hauska arvuutella.

Mies oli nähnyt näytelmän aiemmin elokuvana ja tykkäsi paljon näytelmästä, erityisesti jazz loi hänelle kaivatun fiiliksen. Minä tykkäsin leffan nostalgisuudesta, lankapuhelimesta, mustavalkoisesta Helsingistä. 

Ohjelmalehtinen kannattaa hankkia aina, koska siitä saa sisäpiirin tietoa itse näytelmästä, mutta myös detaljitasolla mm. siitä, mikä rooli oli höökipillereillä ja pulmolla sen ajan Suomessa. Ohjelmalehtisestä jää myös kiva muisto, näitä meillä on paljon.Kuvat: hkt.fi

En halua paljastaa näytelmästä tämän enempää, vaan suosittelen lämpimästi, mene katsomaan ja tässä on oiva lahjavinkki pukinkonttiin. Kaasua, komisario Palmun näytökset ovat helmikuun puoleenväliin saakka.  

Vinkiksi! Kannattaa aina varata tarjoilut etukäteen, sillä ne lohileivät ja skumpat tai kahvit ja Palmun suklaa-aprikoosileivokset odottavat ilman jonottamista omassa pöydässäsi, kun tulet teatteriin tai väliajalla - kuten meillä ja ehdit nauttia tarjoilusta. Olin ostanut meille Baileys almandet, laktoosittomat mantelimaito Baileysit ja kilistelimme hauskalle illalle - ja yhteisille vuosille, tulkoon niitä paljon lisää. 


*) Liput saatu

Kommentit

Suositut tekstit