Syksy tuli ja sen mukana myös täit / Teepuuöljy syksyn must have -hankintaTörmäät lappuun päiväkodin ovessa. "Ryhmässä on täitä. Muistathan tarkistaa lapsesi pään.". Välittömästi alkaa oma päänahkasi kutisemaan ja pohdit, milloin viimeksi olet hölvännyt lasten hiuksia täinestoshampoolla. 

Meillä on käytössä ollut jo vuosia ns. täiden estoshampoo. Aiemmin oli Eco.kid ja nyt on Centifolian Schoolchildren's Best Friend -ishampoo. Sitä saa ainakin täältä. Shampoossa on laventelia, fenkolia ja oreganoa ja tuoksu on melko voimakas. Tätä suositellaan käytettäväksi kerran viikossa ja kampaus vielä täikammalla päälle. Me ei olla kammattu erikseen, mutta nyt on syytä ottaa sekin rutiini käyttöön, kun kausi on ns. päällä. Voit lisätä myös 10 tippaa teepuuöljyä käyttämääsi shampooseen ja tämän tulisi myös auttaa täiden poissapitämiseen.

Ruohonjuuren julkaisussa on ollut joskus myös hyvä vinkki, jonka pitäisi karkoittaa jo päähän pesiytyneet täit. Siihen tarvitaan kookosöljyä ja teepuuöljyä. Lue tarkat ohjeet täältä

Teepuuöljyä käytetään meillä ahkerasti ja siitä on pitänyt kirjoittaa monta kertaa. Tässä muutamat vinkit, miten tätä öljyä voi käyttää.  

- Täikaudella pudotan pari pisaraa pumpulipuikolle ja sivelen sitä takin kauluksiin ja pipoihin & ks. myös shampoovinkki ylhäällä 
- Alkavat näpyt saa kukistettua töpöttelemällä teepuuöljyä suoraan kohteeseen. Öljy kuivattaa tehokkaasti.
- Känsiin ja syyliin teepuuöljy tehoaa siten, että töpöttelee öljyä joka ilta parin viikon ajan ja kuivettunut kohta htee kerros kerrokselta pois. 
- Kynsisieneen
- Kodin siivoustoimenpiteisiin, kuten esim. pyykinpesukoneen raikastukseen. Rumpuun suoraan voi tipauttaa 10-15 tippaa öljyä ja pestä koneen kuumalla ohjelmalla.
     
Älä laimenna öljyä.


Palaan vielä takaisin täin häätämisvinkkeihin. Voit tehdä vaihtelun vuoksi myös etikka-öljy käsittelyn eli lisätä 10-15 tippaa (1 rkl) teepuuöljyä 2 dl omenaviinietikkaan. Hieroa puhtaisiin hiuksiin ja antaa vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen kampaus ja föönäys, sillä täit vihaavat kuumaa. Tätä voi tehostaa myös suoristusraudalla, jolloin saivareet kärventyvät.

Mikäli täit onnistuvat iskemään, niin hoidon lisäksi parin viikon ajan tarvitaan säännöllinen päätsekkaus ja täikampaaminen kaikilta perheenjäseniltä. Kaikkien perheenjäsenten päiden desifiointi ns. varmuuden vuoksi, ei kannata

Hysteriasiivousta ei kuulemma tarvita, mutta vähintään tämä eli: 


- Vuodevaatteet, pyyhkeet (peitot ja tyynytkin - pesisin minä) pesukoneeseen.
- Takit ja hatut pakastimeen (yön yli) tai saunaan(80 astetta min. 2h). Sama kohtelu unikavereille.
- Sohvat ja patjat imurin alle. 
- Täit elävät pari vrk ravinnotta, joten myös kamojen pussittaminen on hyvä keino estää leviäminen. Pussi kiinni ja so long suckers.    


Tuleeko vielä muuta mieleen, kuin muutama kirosana? Nämä ohjeet korvan taakse (täit muuten viihtyvät korvan takana), jos tilanne sattuu kohdalle, toivon kuitenkin, ettei ohjeille tule tarvetta ja viikonloppuna voi keskittyä ihan muuhun.

 

Suosikit