Autoilua just silloin kun haluat / Sis. DriveNow koodin, jolla 20 min ajoaikaaOlen autokuumeillut aika ajoin, mutta Helsingin keskustassa asuvana ei voi oikein mitenkään järkevästi perustella oman auton hankkimista, eikä siinä kamalasti ole järkeä paljon muuallakaan. Enää ei onneksi tarvitse kuumeilla, sillä olen saanut istua Bemarin ratissa aina kun olen niin halunnut tehdä.

Mainitsin jo aiemmin, pari postausta sitten, että lomalle lähdetään Bemulla, koska aamuneljän aikaan perheen roudaaminen lentokentälle junakyydillä tai taksilla ei varsinaisesti houkuttanut. 

Drivenow-sovellus puhelimessa näyttää lähimmät kiesit ja siitä sitten sopii valkata, haluaako napata manuaalivaihteisen Kyllikin vai automaatti-Laurin. Kalusto on siis aivan uusia Mineja ja Bemareita. Varasin ennen nukkumaan menoa mieluisan ajopelin aivan kotimme läheltä, jotta sain torkuttua ne muutamat tunnit rauhassa ilman huolta siitä, mistä auto löytyy ja saan unenpöpperöiset matkalaiset kyytiin ilman suuria ponnisteluja. Varaaminen klo 23-06 on ilmaista su-to välisenä aikana. Muuten auto on varattu 15 minuuttia ilmaiseksi.

Minä superstressaaja kuitenkin jännitin, miten kaikki menee, mutta ei voisi palvelun käyttö kyllä helpompaa olla. Buukkaat auton sovelluksella tai jos olet auton kohdalla, voit näyttää tuulilasiin omaa DriveNow -korttiasi, jonka jälkeen sovellus käy läpi auton vahinkotsekkaukset, voit syöttää navigaattoria varten kohteen ja varata alemman omavastuun. Sitten vain kliks ja ovet on auki. 


Autossa täytyy syöttää oma pin ja painaa start-nappia. Wruuum! Off you go! Kun olet ajanut perille, niin painat stopista, hyppäät autosta ja lukitset ovet sovelluksella. Odota vielä tuulilasiin vihreä hymynaama ja sen jälkeen autosta ei tarvitse välittää.

Lentokentällä on parkkihallissa omat DriveNow-paikat ja ne löytyivät superhelposti. Auto siihen ja lentokonetta kohti! Lentokenttää koskee 7,90e palvelumaksu, tämä ei koske muualla ajelua. Tässä vielä yhteenveto lentokenttäpalvelusta. 

Itse arastelin alkuun rekisteröitymistä, koska ajattelin, että omavastuu vahinkotapauksissa on kuitenkin tonni ja niin se onkin, paitsi voit sen vähentää, että se on 350e maksamalla joka reissulla 1,50e. Näin olen tehnyt ja toki toivon, ettei vahinkoja tule siitä huolimatta. Ajaminen maksaa 0,57e/min ja jonkun verran on myös ns. Drive'n Save autoja tarjolla, jolloin hinta on 0,40e/min. Menovesi/sähkö sähköautoille sisältyy hintaan.

Mitä kannattaa osata? Muistaa oma pin. No jos ei muista, voi soittaa asiakaspalveluun ja sen saa tekstarilla sieltä. Done.

Ei ole sakkopaikalla

Kannattaa myös parkkeerata oikein, ei siis sakkopaikalle, jolle minä kahdesti olen pysäköinyt. Ekan kerran töissä ja tuolloin asiakaspalvelu hoiti homman kyllä hienosti, kun kysyin joskus iltapäivällä, että onkohan se auto ihan luvallisella pysäkillä. GPS-tsekkaus, missä se Seppo luurasi ja väärässä ruudussahan se oli. Säästyin kuitenkin sakoilta. Sain ohjeet puhelimitse (Kiitti Iiro) ja siirsin  autoa luvalliselle parkkipaikalle.

Tulin lasten kanssa ruuhkassa kotiin viime viikolla ja pysäköin yllättävän vapaalle paikalle. Tulimme kotiin ja aloin muistelemaan, mites se olikaan se suojatien läheisyyteen parkkeeraus. Ei ihan viittä metriä ollut se väli, joten lähdin etsimään parkkipaikkaa ja jos jotain, niin taskuparkkeeraus ei ole vahvuuteni, se vaatii vielä treeniä. Näin ollen sopivan slotin löytäminen vei aikaa ja vähän hermojakin, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Elokuun ajan voimassa on tämä linkki, jolla saat DriveNow-rekisteröinnin ilmaiseksi (norm. 30e) ja vielä 20 min. ajoaikaa.  Minä saan 10 min. ajoaikaa koodin käyttämisestä.

Minä käytän autoa nyt kauppakassina ja lentokenttäkyytinä. Joku viikonlopun minireissukin on suunnitteilla palvelun tuntipaketeilla. 

Tätä on odotettu!  

*) Yhteistyössä DriveNow

Suosikit