Kaunis säilytysratkaisu Lundia System // Voita oma Lundia System -laatikko!


En malta olla postaamatta vielä vähän kuvia tästä meidän kirjahyllystä. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen, että tätä kokonaisuutta suurella ylpeydellä esittelen. Jos missasit edellisen postauksen mäntyisen Lundia Classicin maalausprojektista, löydät sen vinkkeineen täältä.

Kun vanhoja kirjahyllyjä purettiin, tulimme sen kysymyksen eteen, että mihin ne sellaiset liput, laput ja se pieni sälä sijoitetaan, jota ei toivota mihinkään näkyville esille. Siis tiedäthän - avaimet, purkat, korvanapit ja muu taskujen sisältö sekä laskut ja kaikenlaiset muut pyörivät paperit. Tähän varsin kauniin ja toimivan ratkaisun toivat puiset Lundian System 123 -laatikot, joita olin jo pitkään katsonut haaveillen. System 123 -laatikot on suunnitellut arkkitehti Joanna Laajisto ja nyt on meilläkin avaimille - ja sille kaikelle muulle - oma paikkansa, jippii!

  

Saan ilokseni tehdä yhteistyötä Lundian kanssa ja samalla arpoa teille lukijoille yhden Lundia System 2 -laatikon. Katso ohjeet tämän postauksen lopusta. Meidän System 2 -laatikko on raikkaan mintun värinen ja se asettuu kauniisti avohyllylle.   


System 123 -laatikot sopivat asetettavaksi miten päin hyvänsä, kuten monissa julkaisuissa on nähty ja pyörittelen näissä kuvissa näitä laatikoita nyt itsekin. Huomaan kuitenkin hakevani lapsiperheen vinkkelistä katsottuna pääsääntöisesti käytännöllisyyttä ja helppokäyttöisyyttä, jotta sekä mies että koululainen oppii oikeasti laittamaan avaimensa laatikkoon, eikä mihinkään muualle. Tuo sininen, hiukan petroolin taittava System 1 -laatikko on nyt saanut päätökseen lapsen avaimen aamuetsinnät.
  


Monessa kuvassa vilahtaa myös pieni, puuterin värinen maljakkokaunotar, johon ihastuin nähdessäni sen instassa. Nyt siinä voisi olla kaunista harsokukkaa, jos tämä olisi jokin ammattilaissisustusjulkaisu, vaan kun on ihan tavallisen perheen kirjahylly, niin harsokukka odottaa vielä kukkakaupassa. Onneksi se on kaunis ihan sellaisenaan ja lupaan postata vähintään instaan kuvan, kunhan siinä on jotain. :)

Se, mistä pidän Lundian System -säilytyslaatikoissa on se, että ne ovat tukevia, kuitenkaan olematta raskaannäköisiä, ja siitä, että ne on tehty juurikin tavaroiden säilyttämiseen, eikä pelkästään koristeeksi. 

Emme halunneet täyttää koko avohyllyä kirjoilla ja paikoitellen moni esine ja kirja vielä etsii paikkaansa. System -laatikko toimii muuten myös mainiona kirjatukenaSystem 3 -laatikko on säilytyslaatikkojen äiti, joka tkee sisäänsä ihanasti jo isompiakin juttuja tai esimerkiksi niitä satoja valokuvia monen vuoden ajalta, jotka odottavat vielä liimaamista kansioihin. Näihin laatikoihin mahtuu paljon tavaraa ja näin kuuluu ollakin, vaikka muutakin virkaa näille voisi keksiä.

System 3 -laatikko menisi itsekseen myös vaikka pikkupöytänä. Tästä on ajatus jo viriämässä lastenhuoneen osalta. Haaa! Huomaatko ketä on todenteolla purrut remonttikärpänen?
 
Hei ja nyt kun sinäkin taatusti haaveilet System 123 -laatikoista, niin kannattaa osallistua arvontaan, jossa huikeana palkintona arvomme yhdessä Lundian kanssa System-2 -laatikon (arvo 99e) voittajan toivomassa värissä! 


Arvonta:

Kerro n postauksen kommentteihin oma Lundia-muistosi. Monelle Lundian tuotteet ovat tuttuja jo lapsuudesta saakka ja olisi kiva kuulla, miten tämä klassikkobrändi on kulkenut mukanasi. Meidän lapset ainakin taatusti muistaa tämän äidin projektin. Jos sinulla ei ole muistoja, niin aina on haaveita, joten kerro, millaisesta Lundian kalusteesta tai valaisimesta unelmoit. Jätä kommenttisi sunnuntaihin 2.4. mennessä!

Käy toki myös tykkäämässä blogin eri somekanavia lukijana täällä blogissa, Facebookissa ja Instassa. Onnea arvontaan

*) Yhteistyössä Lundia Oy  Kommentit

Teija sanoi…
Lapsuuden kodissani oli Lundian kirjahylly.
hamalainentm@gmail.com
Unknown sanoi…
Totta ihmeessä arvontaan osallistutaan, onhan Lundia ollut osa elämääni pitempään kuin lasteni isä :) Kovimpia kokenut on kenties perinteinen pöytälevy, joka on osa ensimmäistä Lundiaani. Tämä oli opiskleijan setti, jossa pöytälevy oli toisesta reunastaan hyllytason päällä. Opiskelijakämpössä siinä oli mm. telkkari, jota kannettiin silloisilta TV-lupatarkastajilta (tuo kadotettu ammattiryhmä) piiloon vaatekaappiin. Aikuistuttua opiskeluajoita tuo kyseinen pöytätaso on toiminut ruokapöytänä ja tyttäreni ensimmäisenä läksypöytänä. Tällä hetkellä toimii poikien huoneessa pöytätasona. Väriä se on vaihtanut kertaalleen valkoiseksi (täytyy sanoa, ilman ammattilaisen ohjeita ja se näkyy) ja kaipaa jossain vaiheessa uusintakäsittelyn. Jostain siihen on ilmaantunut etäisesti aurinkokuntaa muistuttava piirros, epäilen jonkun innostuneen harpin käyttömahdollisuuksista.
Mäki haluun! Serkkuflikalla oli 80-luvulla huoneessaan Lundiaa. Se taitaa olla mun ensimmäinen kohtaaminen kyseisen tuotteen kanssa.
Anonyymi sanoi…
Ei ole mitään muistoja, mutta Soihtu-valaisimen kotiuttaisin mielelläni meille.
s.kansakoski(at)luukku.com
Anonyymi sanoi…
Opiskelukaverilla oli lundiahylly. Nuo laatikot on �� ja soihtu valaisin �� Meri1977
Anette 37 v. sanoi…
Rakastin omaa Lundian koulupöytä-hylly-laatikosto-kokonaisuutta siinä määrin, että kirjoitin siihen valkoisella tussilla "Anette 9 v." ettei kukaan voi omia sitä minulta. Tästä huolimatta vanhempani eivät antaneet minun muuttaa kalusteita omaan kotiini. Vieläkin vähän harmittaa.
Sari sanoi…
Mummolassa oli lapsuudessani Lundian kirjahylly. sari.lamminpaa (a) gmail.com
JohannaL sanoi…
Meillä oli lapsuuden kodissa lähes joka huoneessa lundiaa ja nyt osa niistä on minun kodissani tuunattuna. johannaliina@gmail.com
Anonyymi sanoi…
Hei!

Lapsuudenkodissani oli paljonkin mäntyistä Lundiaa. Ensimmäisen oman asuntomme oston yhteydessä saimme ostaa myös pienen palan valkolakattua Lundiaa omaksemme ja ne osat ovat kulkeneet mukanamme siitä asti. Juuri tällä viikolla tuunasimme pienemmälle tytöllemme hyllyn ja työtason eli maalasimme niitä lapsuudenkodista säilyneitä osia valkoisiksi. Hieno tuli ja ihania ovat edelleen! Nuo laatikot olisivatkin sitten jotain ihan uutta ja vaikka lapsillemme ensimmäistä "omaa" Lundiaa 😊

t. Viltsu
Mikko sanoi…
Mulla on kymmeniä metriä Lundiaa levyhyllyinä. Suurimman osan olen itse hionut ja maalannut valkoiseksi. Kyllä kelepaa ja kestää isältä pojalle!
Hiisukas sanoi…
Opiskeluaikoina vuosia sitten haaveilin Lundian kirjahyllystä, mutta ei ole vielä ainakaan toteutunut toive.
hiisukas(at)gmail.com
Anu sanoi…
Lapsuudenkodissani oli Lundian kulmahylly, mutta vasta aikuisena olen alkanut tajuamaan kuinka monikäyttöisiä Lundian huonekalut ovat. Nykyään haaveilen omasta isosta kirjahyllykokonaisuudesta!
Paude sanoi…
Meillä on käytettynä hankittua Lundia Classicia olohuoneessa kirjahyllynä. Alkuperäisessä värityksessään, pitäisi tuunata kunhan jaksaisi. Soihtu-valaisin on hankintalistalla.
fiso sanoi…
Ei ole lapsuudenkodissani ollut Lundiaa eikä muistoja Lundiaan liity. Nyt aikuisena itse löytänyt Lundian ja hyllykkö olisi ihana tai system-laatikko.
k.kanerva@hotmail.fi
Sunday sanoi…
Mulla ei kyllä ole muistoja Lundiasta. Tommosen laatikon sain lahjaksi viime joulun alla, että siinäpä se. :)

sannamaria77 at gmail.com
Henna73 sanoi…
Ihailin teininä kaverin kotona Lundian kirjahyllyä

unelmiaonnesta(at)gmail.com
Katja sanoi…
Ei ole Lundia-muistoja, mutta haaveilen kyllä Fuuga-kaapista!
Anonyymi sanoi…
Lapsuuden kodissani ei ole ollut lundia missään vaiheessa, mutta mummolan vinttihuoneessa, on männyn värinen lundia ollut iät ja ajat. Ja edelleen siellä ovat. Huoneeseen ja sen tunnelmaan on mukava palata näin vuosienkin jälkeen. Siellä oli sulassa sovussa lundia, marimekko ja muurame.�� t. Anna
anna.ju@suomi24.fi
Kirsi sanoi…
Lundian hyllyä olen metsästänyt käytettynä pitkään, mutta en ole sitä onnistunut saamaan. Nyt kuitenkin löysin ihanan teak-kirjahyllyn, jossa ei ole laatikoita/ kaappeja, ja tällähetkellä olen metsästämässä kivoja laatikoita kaiken pikkusälän säilytykseen.

Kirsi
puutaloelamaa@gmail.com
Miettijä sanoi…
Entisessä kodissa oli pieni mäntyinen Lundia-hyllykkö. Taidan kinuta sen takaisin itselleni.
Siinatar sanoi…
Ekalla poikaystävälläni oli Lundia-hyllyt huoneessaan =D. Mukaan kivaan arvontaan!
siinatar@gmail.com
anna s. sanoi…
Minulla ei oikeastaan ole mitään muistoja kyseisestä merkistä. Merkki on kyllä tuttu :)
anna_88@luukku.com
Micaela sanoi…
Heippa!
Oman lyhyen elämäni aikana en ole vielä päässyt hankkimaan Lundia-muistoja, mutta haaveilen saavani tulevaan opiskelijakämppään oikeastaan mitä vain Lundiaa! Kaikenlaisten kalusteiden katseleminen ja etsiminen on tietysti jo aloitettu ennen kuin vuokrasopimus on edes allekirjoitettu :D Pidän kovasti Lundian ajattomasta muotoilusta ja siitä, kuinka niitä on helppo muokkailla asunnosta toiseen! Voi kunpa arpaonni suosisi tällä kertaa :)
mmiksu@luukku.com
Jenni sanoi…
Meillä oli kotona pitkä Lundia täynnä kirjoja. Nyt samaan tähtään myös omassa kodissani, joskin männyn värinen hylly on vaihtunut valkoiseksi.

Vaaleanpunaistahattaraa@gmail.com
Suvi sanoi…
Mieheni lapsuuden kodin huone oli kalustettu Lundialla. Ne huonekalut matkasivatkin mukana ensimmäiseen yhteiseen kotiimme. Vieläkin yksi hyllyistä toimii varastossa säilyttimenä. Nykyisessä kodissammekin on Lundiaa (tietokonepöytä), hieman uudempaa tuotantoa vaan.
visunen@gmail.com
Anonyymi sanoi…
Ensimmäinen iso ostos opiskelijakotiin oli Lundian valkoinen kirjahylly, se on kulkenut kodeissamme tähän päivään asti. Haaveissa olisi saada siihen lisää jatkoa oman kirjastohuoneen perustamiseksi ��
mpnykane@student.uef.fi
Anonyymi sanoi…
Vanhemmilla ikiaikainen kirjahylly
Marjajkivinen@gmail.com
Anonyymi sanoi…
Lundia on seurannut mukana ensimmäisestä omasta huoneesta saakka muuttaen muotoaan aina tapeiden mukaan. Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessani tuunattiin mukaan äidin yli 20 vuotta vanha Lundian pöytä ruokapöydäksi, joka sai jälleen uuden elämän pienen pintaremontin ja valkolakan myötä :) lundian kalusteet kestävät todistetusti kovaa kulutusta sekä aikaa!
anvaara@hotmail.com
Unknown sanoi…
Lundian koko seinän pituinen hyllyjärjestelmä, koko lapsuuden säilytysjärjestelmänä omassa makuuhuoneessa. Kun muutti kotoata omaan kämppään, se oli yksi ehdottomista, mitä ei halunnut mukaan. Nyt taas harmittaa vietävästi, ettei sitä ottanut omakseen.
sallakerttu sanoi…
Lapsuudenkodissani oli leveä ja korkea mäntyinen lundiahylly-setti, joka suuren osan ajasta oli minun huoneessani. Hyvin palveli lukutoukan kirjahyllynä! Harmi että se päädyttiin laittamaan kiertoon ennen kuin muutin omilleni, olisin kyllä huolinut sen mukaanikin :)
Unknown sanoi…
Ei ole muistoja, mutta haaveissa on lundian korkeat hyllyt :)

emppu_98@windowslive.com
Zennigah sanoi…
Minulle ja pikkusiskolle hankittiin lapsuudessa Lundian neljälaatikkoiset lipastot, joista omani matkasi viime vuonna vihdoin nykyiseen kotiimme paraatipaikalle kaikessa kellastumisessaan :) Tuo lipasto on todellinen tavaranpiilotuskaluste!
lentoemo sanoi…
Lundia on ollut mökkikalustuksen kivijalka jo pitkään, taipuu muuttuviin tilanteisiin ja kestää raffimpiakin olosuhteita. Ja ilme muuntuu hetkessä pienellä maalitilkalla.
Kivasti on Lundia pystynyt pitkästä iästään huolimatta uusiutumaan aika ajoin.

flight(at)luukku(piste)com
Mallukka64 sanoi…
Lapsuuden ystävä oli rikkaasta, tehtaan johtopaikalla olevan isän kodista. Heidän olohuoneessa oli iso lundia -kirjahylly täynnä satoja kirjoja ja hienoja lasiesineitä, joita salaa ihmetellen vilkuilin, kun joskus kylässä kaverilla kävin.
marja-anneli@luukku.com
Vintagentti sanoi…
Hieno tuo Lundia system. Tekisipä mieli hankkia moinen mökille seinään kiinnitettäväksi. Sinne sitten tullessa olisi hyvä laittaa puhelimet ja muut härpäkkeet säilöön (ja pois silmistä - pois mielestä).
Lundian kirjahylly oli ensimmäinen (taisi olla likipitäen myös ainoa) kaluste joka miehen kanssa yhteen muutettaessa ostettiin yhteiseen kotiin. Koko seinällinen tilaa kirjoille, ja niinhän se tila myös nopeaan täyttyi. Nykyisessä asunnossa ei ole enää tilaa koko seinän kokoiselle kirjahyllylle, joten Lundiat on siroteltu pitkin asuntoa ja autotallia ja mökkiä. Vaan ollapa edelleen tilaa kunnon Lundia -kirjahyllylle, se se olisi luksusta kun ei tarvitsisi kaiken aikaa niin kovasti kierrättää eteenpäin kirjoja ja lehtiä.
Mukana hienossa arvonnassa.
vuosikerta (at) live (piste) fi
Hilda Hissu sanoi…
En ole koskaan omistanut, mutta monesti olen haaveillut hankkivani jotain :)
hilsan@luukku.com
Riikka sanoi…
Kiitos kaikille osallistuneille, ihania muistoja, ihania haaveita! Arvonnan voittaja löytyy omasta postauksestaan!

Suositut tekstit