Päivä rannalla Tukholmassa

 

* mainos Tallink Suomi
 
Meistä monet ovat saaneet piipahtaa Tukholmassa useitakin kertoja ja vaikka uusia kivoja kohteita ja kaupunginosia riittää naapurikaupungissa, niin joskus tekee hyvää skipata ne perinteiset Gamla Stanit ja viettää rantapäivä ihan rauhassa kauniilla ja suositulla Långholmenin rannalla Södermalmissa. 
 
Näinhän me teimme, koska sääkin oli superkaunis ja paahteisen kuuma. Ensin nautimme laivamatkasta Silja Serenadella laajennetun perheemme kanssa. Kuusi henkilöä matkusti mainiosti kahdessa vierekkäisessä hytissä. Minä sain nukkua yläsängyssä. ILMAN suojalaitaa. Elettiin siis sitä laiffia ihan isosti. Enkä pudonnut.
 
Sen verran perheen teiniedustus toivoi, että matkalla biitsille kurvataan Hamngatanin Brandy Melvillessä ja samalla myös matkan vanhemmat saivat piipahtaa tien toisella puolella NK:ssa, koska se nyt vaan on. Tämä osuus päivästämme ei siis vienyt kovinkaan kauan aikaa, vaan nytpä oli repussa juotavaa ja syötävää rannalle, joten ei kun metroon takaisin ja kohti Hornstullia. 

 
 
 
Långholmenin uimarannalle oli Hornstullin metroasemalta noin kilsan kävelymatka. Reitti oli tosi kaunis, ihan kuin Melukylän lapsissa. 

Rannalla oli pehmeää hiekkaa, kuten myös vedessä oli hiekkapohja, jota pitkin sai kävellä syvemmälle ilman pelkoa äkkisyvenemisestä. Vesi oli juhannuksena vielä melko raikasta (kylmää), vaan uimaan silti uskaltauduttiin monta kertaa. 
Päivä Tukholmassa vietettiin tällä kertaa ilman kymmeniä tuhansia askeleita, vaan silti aivan ihanissa tunnelmissa. Sitten oli aika hypätä takaisin metroon ja Gärdetiin Värtahamnen metropysäkille. Laivassa odotti varattu pöytä Tavolàtassa ja nautimme rantapäivän jälkeen herkullisista italialaisantimista paluumatkan illallisella.
 
                        
Menossa....
 
 
...palaamassa takaisin 
kotimatkalle. 💙
 
Selvää on, että Tukholman ollessa kaikin puolin härligt, nämä hiukan erilaiset päivät vaan vahvistavat ihastusta tähän kaupunkiin, jonne matkustaessa saa kuitenkin aina kokea laivan tarjoamat antimet ja tax-freet (mulla on taas yksi uusi chaneli meikkipussissa). 
 
Kesälomaa on vielä jäljellä ja mieluusti matkaisin Tukholmaan uudelleen ja otan kyllä uikkaritkin mukaan!
 

Suosikit