Kuivakuppaus kasvoille ja vartalolle


 

Talvi on tullut, tammikuun pakkaset ja hela hoito. Tekee mieli pitää itseään hyvänä. Kasvohoidot ja vartalohoidot ihan koti-spa oloissa riittävät, toki ihanista ihaninta on välillä poiketa myös hoitolaan, jossa sinua varten ollaan tekemässä hyvää.

Päivittäin, viikottain tai milloin muistat, voit kotona myös kokeilla erilaisia välineitä.  Gua sha ja kuivakuppaus pistävät veren kiertämään ja tuovat iholle kaivattua hehkua. Aloitteville kuivakuppaajille voi tulla myös pieniä verenpurkaumia, mutta harjoitus tekee mestarin, myös tässäkin lajissa. Vaan se on varma, että vaikutus on välitön ja säännöllisellä käytöllä uskon olevan myönteisiä vaikutuksia.

Tänä Teams-palaverien aikakautena voi samanaikaisesti myös tehdä kasvohoidon, toki tämä soveltuu parhaiten silloin, kun kameran voi pitää pois päältä. Itse juuri tein ekan kerran kuivakuppauksen kasvoille eräässä palaverissa, niin intouduinpa vinkkaamaan täälläkin (lähinnä itsensä hoitamisesta, heh). 

Instaseuraajat @riikka_hei tietävät kyllä, ettei tässä olla mitään eilisen teeren tyttöjä. Gua sha -kivet ja jaderoller ovat vilahdelleet ruudulla useasti ja jo jokunen vuosi sitten hankin silikonisen kuivakuppaussetin. Oma settini ei ole varsinaisesti kasvokuppausta varten, mutta aivan onnistuneesti käytin pienintä kuppia kasvojen lymfakierron aktivoimisessa just hetki sitten, joten tällä menen myös jatkossa. Myönnettävä on, että silmänympärysihon kanssa imu-vapautus -tekniikka on paras tapa toimia tai tähän voisi yhden yksittäisen pienemmän imuttelijan hankkiakin, jos ei koko settiä tarvitsisi ostaa. 

Isompia kuivakuppauskuppeja voi käyttää selluliitin häätämisessä ja vartalon ihon kuppauksessa. Seuraavaksi voisikin ottaa erityisesti reidet käsittelyyn. Kuivakuppaus ns. rikkoo selluliittikennot (most likely itse keksimä termi) pienempiin osiin ja kesäbiitseillä kuljetaankin sitten sileillä säärillä. Tämä sovittu. Disclaimerinä totean heti kättelyssä, että minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos halutaan kulkea myös muhkuraisilla säärillä. Ihan yhtä hyvät, kunhan on itsellä hyvä mieli. 

Älä säikähdä punottavia kohtia ja muista aina kupata sydänta kohti, eikä valtimoiden kohdalta ja esim. polvitaipeista. Kannattaa perehtyä aiheeseen vielä tarkemmin, jos et ole aikaisemmin kokeillut. Vaan veri se kohisten kiertää myös vartalokuppauksessa. Sit kun vaan muistaisi sen säännöllisyyden!

Verrattuna gua sha -hoitoon, kuivakuppaus on ronskimpaaa ja se myös tuntuu eri tavalla. Tämä perustuu luonnollisesti kupin imutehoon. Tämänkään hoidon ei tule sattua, mutta kylläpä se vähän nippasee, kun oikein imu nappaa kiinni. Kaulan alueella kannattaa olla varovainen. Itsekin olin täysin vakuuttunut aikaansaaneeni näyttävät fritsut, mutta en sitten kuitenkaan. Decolteen alueen sain punoittamaan oikein reilusti, mutta ei mustelmia onneksi. 

Gua sha -kiven kanssa tulee malttaa olla painamatta ja pitämättä kulman astetta liian jyrkkänä. 45 astetta lienee suositus. Jade roller taas on aivan ihana ja helppo tapa saada kasvojen ihoa virkistettyä ihan vain kevyesti rullaillen ja kuppauksen jälkeen viileä rullailu tuntuu ihanalta. Itse säilytän rolleria pakkasessa, josta se on helppo napata ja saa silmänympärysiholle ensiapua, mikäli ei ole varsinaisesti innostunut silmäpussitrendistä. Ja hei, tuo gua sha'n kampaosio on sitten ihan straigt to heaven. Niin ihanan rentouttavaa. Meidän teini myös pyytää gua sha käsittelyä, enkä ihmettele miksi.

Lukuisia ohjeita gua sha'n, jade rollerin ja kuivakuppauskuppien käyttöön on somekanavat ja internetti pullollaan. Tärkeintä on molemmissa olla säästelemättä öljyssä, jotta gua sha -kivi tai kuivakuppi kulkee smoothisti iholla. Alla lainattu kuva, josta saa hyvät vinkit kasvojen kuivakuppaukseen.  


Kuva lainattu ja muokattu: hyvanolonmaailma.fi


Rastit viittaaavat pistekuppaukseen eli imu-vapautus-tekniikkaan, jossa ei liuteta kuppia iholla, kuten muuten. Itselleni tämä oli helpointa pitämällä puristamalla molemmilla käsillä kuppauskuppia ja imutellen yksittäisistä kohdista. Muuten anna mennä vaan. Toinen puoli ensin tai molemmat puolet yksi kohta kerrallaan puolta vaihtaen.  

Löydät täältä hyvät kuvalliset ohjeet sekä kasvokuppaukseen että vartalokuppaukseen. (tämä ei kaupallisessa yhteistyössä, vaan hyvät vinkit jakoon -ajatuksella.) 

Kuivakuppauksessa tulee lämmin ja yhtä lailla kuona-aineet lähtevät liikkeellä myös gua sha -hoidolla, joten muista juoda reilusti. Huomaat kyllä janon.

Gua sha -tekniikoista hyvät ohjeet ja kiviä myy esim. Natural Goods Companysta ja Jolie sta. 

Joko sinä kuulut tähän seurakuntaan?


 


Suosikit