Ihana aurinko! // Aurinkovoidealevinkki

Mainos//Ruohonjuuri

Nyt se on täällä! Siitä tietää, että kesä on tullut, kun altaasta noustessa et ole ihan jääkalikka. Myönnettäköön, että vähän pyyhettä vielä kaipasi hetkeksi altaasta noustessa, kun meri puhaltaa aivan vieressä, mutta pian sen sai jo heittää sivuun, kun aurinko helli niin lämpimästi.

Olimme eilen Altaalla kuopuksen kanssa ja niin oli moni muukin sään ollessa niin upea. Huomasin altaalla myös punaisia selkiä ja päälakia. Aurinko on raju, erityisesti veden äärellä. Itse sain jo vapulta ekat uikkarin rajat, kun aloin merialtaan lisäksi uimaan lämpimässä altaassa. 

Lehdissä on kirjoitettu aurinkokeratoosista ja melanoomasta. Iho muistaa kaikki auringonottokerrat ja myös ne palamiset. Puhutaan valovanhenemisesta. Iän myötä iho rutistuu ja siihen tulee pigmenttimuutoksia, pahimmassa tapauksessa ihosyöpä. Itsessään ruskettuminen on jo dna-vaurio. 

Olemme suojanneet ihomme fysikaalisilla suojilla monista syistä. Ensinnäkin ihon läpi imeytyy verenkiertoon kaiken mitä laitat ihollesi. Tämän vuoksi käytämmekin luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi ympäristön vuoksi. Vesistöihin valuvat kemikaalit päätyvät loppujen lopuksi lautasillemme vaikuttaen siinä sivussa kalakantoihin ja kasvistoihin. Ainakin Havaiji on rajoittanut aurinkovoiteiden myyntiä, koska kemialliset aurinkosuojat vahingoittavat saaren koralliriuttoja.

Synteettisissä aurinkovoiteissa on todettu olevan myös hormonihäiritsijöitä, joten lienee selvää, miksi fysikaalinen suoja on oikea valinta auringolta suojautuessa. 

Vinkkaan tässä Ruohonjuuren aurinkovoidealesta, sillä itse ostin muutama viikko sitten Madaran uuden aurinkovoiteen spf 20 ja olen tykännyt siitä tosi paljon. Kasvoillani käytän myös Madaran sävyttävää City CC spf15 suojaa kosteusvoiteen päällä. Kesäisin sävy on medium ja talvella light.

Alga Maris on myös meidän suosikki. Nyt sain testiin spf 30 lotionin, tämä on loistava myös suihkeena. Voide on ehkä hiukan kosteuttavampi kuin suihke. Aurinkovoiteet saattavat kuivattaa snadisti ihoa, joten auringossa oleilun jälkeen on tärkeää myös laittaa kosteusvoidetta tai after sunia iholle. Spf 50 on hyvä lapsille ja itse sipaisen tätä myös huulen päälle välttääkseni kesäviikset. :D 

Rakastan ruskettunutta ihoa ja onneksi nyt on luonnonkosmetiikan saralla myös monta loistavaa vaihtoehtoa itseruskettaville. Minulla on kokeilussa uusi sarja ja palaan näiden fiilisten kanssa pian.

Nautitaan auringosta ja fiksusti! Ihanaa päivää!

Suosikit