Kalenterit esiin: Pieni merenneito Disney -musikaali syksyllä HKT:ssä

* Mainos, pressitilaisuus/Helsingin kaupunginteatteri


hkt.fi

Hei jes aurinko paistaa ja kevät on täällä! Toivottavasti pysyykin, eikä takatalvi iske. Nyt kannattaa suunnata katse hetkeksi jopa kesän yli sillä nyt voi hankkia lippuja Helsingin kaupunginteatterin Disney-klassikkoon,joka saa ensi-iltansa elokuussa!


Kävin helmikuussa Pieni Merenneito musikaalin pressitilaisuudessa ja tämä on ehdottomasti meillä ohjelmassa ensi syksynä. Meillä on ollut tapana käydä katsomassa musikaaleja siskoni perheen kanssa. Me on käyty katsomassa yhdessä mm. Tarzan, Peppi Pitkätossu, Shrek, Kinky Boots ja kun kuopuksemme syntyi, serkukset olivat sen aikaa tätinsä kanssa yhdessä katsomassa Kolme iloista rosvoa! Tätä tarinaa tulee usein muisteltua, kun kaikki meni ihan kuin olisimme suunnitelleet kaiken.

Kävin nelosluokkalaisen kanssa katsomassa Pieni merenneito baletin, joka perustui H.C. Andersenin tarinaan ja olkoonkin, että baletti on aina baletti ja balettitanssijat ovat supertaitavia, kuin myös puvustus on upea, niin tämä baletti oli äidillekin paikoitellen melkoisen jännittävä kokemus. Siksipä kysyinkin Pieni Merenneito musikaalin pahis-Ursulalta (Sanna Saarijärvi), että mites, onko kauhua tiedossa?





No siis, levollisin mielin olen lippuja hankkimassa, sillä vaikka varmasti jännääkin tulee paikoitellen olemaan, musikaali perustuu myös Disneyn elokuvaaan, joka taatusti pehmentää H.C. Andersenin kuvausta. Keskustelin aiheesta myös ohjaaja Samuel Harjanteen kanssa, joka muuten on Kinky Boots -musikaalin takana ja ikäraja määräytyy lähinnä sen mukaan, että katsoja jaksaa sen parituntisen istua paikoillaan - ei kauhunsietokyvyn mukaan. :D


Pieni merenneito -musikaalissa rooleissa ovat Sonja Pajunoja Arielina, Martti Manninen Arielin mielitiettynä Erikinä ja Arielin Pärsky-kaverina vuorottelevat Valo Eklund, Lennin Kallela, Alek Perez-Lahtinen ja Samuel Vihma

Vedenalaisen maailman kuvauksessa tarvittavien lennätysten suunnittelijat tulevat Broadwayn ja West Endin teattereista. Nuket ovat puolestaan Star Wars -elokuvahahmojen suunnittelijoiden käsialaa. Tekijöissä ei ole todella säästelty.

Musikaali kertoo nuoresta Ariel-merenneidosta, joka haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Pienen merenneidon koskettava tarina unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta ja sen maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja saapuu nyt vihdoin myös Helsinkiin.



Joo! Syksyllä nähdään!



Suosikit