Sukellus Harry Potterin maailmaan - DIY Hermione GrangerJatketaanpa tätä tee-se-itse-naamiaisasu-lapselle -teemaa. Kuten mainitsin DIY Frozen Elsa -postauksessa, lapselle osui tammikuussa kolmet kaverisynttärit kohdalle ja 2/3:sta oli naamiaisteema. 

Toisissa synttäreissä oli jo innostuttu Harry Potterista ja meidän eskarilaiselle Tylypahkan kuviot ovat vielä hämärän peitossa. Meiltä löytyy kaikki Potterit ja pari bonuksena alkuperäiskielelläkin, mutta äidiltäkin on jäänyt pari viimeistä lukematta. Muistan, kun Potterit ilmestyivät, minua - monien muiden lisäksi - kiehtoi hieno kieli niin Kapari-Jatan suomennoksissa kuin Rowlingin englannin kielisissä teoksissa. Luin Pottereita iltaisin sängyssä ja ne parit kirjat jäivät oikeastaan siksi lukematta, koska aloin nähdä painajaisia tiedät-kyllä-kenestä. Olen pohtinyt Pottereiden pariin Viistokujalle palaamista sitten, kun lapset ovat tarpeeksi isoja. Vielä se aika ei ole, ehkä luemme näitä, kun istun itse kiikkustuolissa. Tai ehkä vähän aikaisemmin.

Sen verran kaivelin Pottereita, että luin tyttärelleni pätkiä Hermione Grangeristä, jotta hän voisi samaistua naamiaishahmoonsa. Aika yks yhteen muuten ovat nämä tytöt, kun mietimme yhdessä, miten sopivan hahmon valitsimme.

Hermione on vuosikurssinsa vanhin ja kaikin puolin viisain oppilas... Hermionella on tuuheat, pörröttävät tumman ruskeat hiukset ja kastanjanruskeat silmät... Hänellä on selkä hieman kumarassa kaikkien kirjojen kannon painosta.. Hermionen yleisimmät vaatteet ovat koulupuku ja vapaa-ajan asuna farkut ja paita... Hermione on luonteeltaan ahkera ja innokas opiskelija. Hermione tuntuu osaavan oppikirjat ulkoa jo ennen kuin muut ovat edes avanneet niitä ja oppii loitsut nopeasti... Hän onkin vuosikurssinsa paras oppilas ja yksi koulun parhaita. Lähde Hermionen kuvaukseen viisas Wikipedia.

Hermionen asu oli helppo toteuttaa. Kaapista löytyi kauluspaita, äidin kätköistä musta kravatti, jota tuli pidettyä joskus ysäriluvulla - silloin joskus kun se on ollut in - tai sitten ei ole. Hame on Pomp de Luxin ja tummansininen neuletakki pukin kontista. Polvisukat löytyivät iskän sukkalaatikosta. Valmista tuli! 

Sanottaakon sananen vielä niistä kolmansista synttäreistä. Ihan ilman mitään panostusta sinnekään ei lähdetty, vaan tällä kertaa hiuksiin tehtiin juhlakampaus. Kiharameri, olkaa hyvä.

Suosikit