Välikausivaatteiden laadusta sananen


KappAhl Kaxs-kuorihousut, HM Softshell


Huh hellettä, vaikka vielä joutuukin lapsille kiskomaan takkeja ja ulkohousuja päälle. Tulette muuten kipeäksi!

Monessa kohtaa olen törmännyt tänä keväänä valituksiin jo hyvin lyhyen käytön jälkeen, että miten on saumateipit tämännäköiset, lahkeeseen tullut reikiä, heijastimet eivät täytä turvallisuusstandareja, jne... Ovatko isot (ja kalliit) merkit alkaneet lipsumaan laadussa? Maanantaikappaleitahan välilä sattuu joukkoon, ja niistä voi helposti reklamoida (puolen vuoden sisällä ostosta - huomioikaa tämä toppajemmaajat!), mutta nyt tuntuu, että melkoisen paljon tänä keväänä ihmetellään heikohkoa laatua monen merkin kohdalla.Muista aurinkolasit!

Meillä on ollut vuosia Popin vk-haalarit ja kaksiosaiset puvut luottovaatteina, eikä ole näistä tarvinnut motkottaa. Huom! Viimeisin hankinta tehty vuosi takaperin, joten mahdolliset uudet tuotannnolliset haasteet eivät meitä ole tavoittaneet! Viime keväänä hankin esikoiselle lisäksi softshellin HM:stä ja kakkos-kuorihousut KappAhlista - ja kah! eipä ole tarvinnut valittaa - minun tahi kukkaron!

Johtuen KappAhlin kuorihousujen kiitettävistä kokemuksista ja siitä, että nämä ovat ihan tavalliset, neutraalit, yksiväriset housut - ilman isoja kirjoituksia tai mitään kuvioita - päätin hommata täksi kevääksi toisetkin vastaavat housut. Tällä kertaa täällä Helsingin päässä myytiinkin ei-oota - eli joku toinenkin oli hokannut, että nämä pitävät vettä ja tuulta, hengittävät ja pärjäävät mainiosti, jos ei jopa paremmin, vertailussa kalleimpiinsa.

Poikkesin viikonloppuna Tukholmassa niin Popissa kuin Kappiksessa, ja ilokseni nappasin sieltä jälkimmäisestä kaipaamamme Kaxs kuorihousut, ihan oikeassa koossa (vähän on kasvunvaraa kyllä), kuin värissäkin! Hintaa näille kevään piristysruiskeille jäi -25% ulkovaatealen jälkeen noin 13 kr eli ei taatusti 15 e enempää. Minkä lie valuuttakurssin mukaan noteerasin tuon arvon, mutta oli mikä oli, niin voinen todeta, että edulliset olivat.

Käyttökokemuksia näistä odotellessa - ja sikäli, jos joku sauma alkaisikin jostain repsottaa, niin ei ihan niin paljon harmita kuin 55 euron housuparissa. Edelleen korostan, että lasten ulkovaatteilta odotan samoja ominaisuuksia, kuten ennenkin eli niitä pilareita veden- ja tuulenpitävyyteen sekä niiden pitää olla ehdottomasti myös kivannäköiset. Lupaan raportoida, miten nämä kriteerit täyttyvät käytössä.


Suosikit