All about me



Oi että täältä tulee jälleen kiinnostavaa informaatiota minusta. Täytyy kyllä laittaa stoppi näille kyselyille, kun kohtahan sitä paljastaa syvimmätkin salaisuutensa koko kansan tietoon. Täytyy alkaa tylysti sanomaan - henkilökohtainen kysymys, en vastaa. Ei vaan nämä ovat ihan mahtavia, tulee sellainen Ystäväkirja -fiilis, kiitos. 

Nämä 11 kysymystä ovat tulleet jo aikaa sitten Tyylisuuntauksien Jarnalta. Myös Appelsiinimyssyn ja mansikkapöksyn Vadelmia on haastanut vastaamaan 10 kysymykseen, joihin vastauksia myös tässä romaanissa. Kiitos ja kumarrus. Hae siis kahvia tai kossua, uni tulee vääjäämättä ennen kuin olet tämän revohkan selvittänyt. Nyt läks!


1. Mikä on horoskooppisi ja mitä muita tähtimerkkejä teidän kotona asustaa?
Minä ja neljävuotias olemme oinaita ja se kyllä näkyy tai vähintäänkin kuuluu. Sitten on jousiMies ja hetkinen, mikäs se on tuo kasikuinen on, oisko vaaka? Kaikki meidän perheen tähdet ovat jokainen niin omilla akseleillaan ja milloin on äiti-oinaalla nouseva raivo kuvioissa, milloin laskeva.

2. Oletko uinut/käynyt avannossa koskaan?
Itseasiassa kyllä, nimenomaan tuo toinen kohta "käynyt". Oli uudenvuoden aatto lähes viistoista vuotta jokunen vuosi sitten ja mulla oli kaverin mökillä kaulassa tosi hieno puuhka straight from London, toisilla huomattavasti viisaammin villasukat ja muuta lämmintä. En muista miksi olin jäällä, mutta astuin vedenhakua varten tehtyyn reikään ja plumpsis. Ai että, oli se hauska reissu!
 
3. Jos sinun pitäisi muuttaa elämässäsi yksi asia, mikä se olisi?
Voi että. Lukuun ottamatta vastaustani, jonka vastasin jo aiemmin Pepin kysymykseen katumisesta, täytyy sanoa viisaasti möreällä äänenpainolla, että menneitä on turha jossitella, yritän elää tässä hetkessä niin hyvin kuin mahdollista, ettei tarvitsisi katua mitään. Tietysti suklaaöverit ovat yksi sellainen asia, joita tulee aika ajoin kaduttua, mutta minkä sitä itelleen mahtaa.

4. Ensimmäisen ihastuksesi etunimi?
Mistä tän muistais? Niitä on ollut niin paljon. Hahhha. No ei todella. Eka ihastus! ANTTI se taisi olla. Ikää 4v. Oltiin jossain sukujuhlassa ja meistä on jopa kuva käsi kädessä. Siinä ei kuitenkaan ollut sitä ”jotain”, koska mehän oltiin sukulaisia for God’s sakes.

5. Mitä söit tänään aamupalaksi?
Kahvia, kuten kaikkina muinakin aamuina.

5. Onko teillä omat vai yhteiset rahat?
Mitkä rahat? Hihi. No joo. Omat ja yhteiset (Miehen). Minä ostan omat MAC-huulipunani ilman mitään selitysvelvollisuutta toiselle ja sama pätee toiseen puoliskoon (joka ei siis tietääkseni osta huulipunia). Meillä toimii. Nimim. Vanhempainrahalta ihan just kotihoidontuelle. Ka-ching!

6. Mikä on paras kohta sinussa ulkoisesti?
Kohta? Siis yks vaan(ko)? No oliskohan polvi? En tiedä oikeesti. Se on se "koko paketti" ei sitä osaa oikein selittää. Hahhahha.

7. Kerro yksi luonteenheikkoutsei?
Heikkouteni? Minulla? No ei mulla ole mitään heikkouksia, vahvuuksia vaan. Todellisuudessa lista olisi liian pitkä. Mulla ei ole järin pitkä pinna. Äidin ominaisuudessa sais olla vähän pitemmät piuhat, but I'm working on it.

8. Kuinka monessa eri maassa olet matkustanut?
No Hanialla. :D Siis minoon ensnäkin asunut viisvuotta ulukomailla. En ole kylläkään ollut karussa viranomaisia. Se oli sitä nuorisoaikaa. Aiettä. Euroopan sisällä. Pariisikin on nähty. Kakskin kertaa. En oo käyny Amerikoissa tai Aasioissa. Haluaisin kyllä. Mihinkäs sitä nyt enää kun on nuo lapset. :D Ainiin ja 17- vuotiaana Tunisia. Apua. Se oli ystävän kanssa ja voi video mikä reissu. Paras olla muistelematta enempää, mutta hauskaa oli.

9. Lintu vai kala?
Nii-in.  

10. Missä tapasitte nykyisen rakkaasi kanssa?
Taidemuseossa, kun siinä ihailin Picasson Guernicaa Madridissa. Eikun, kyllä se oikeesti niin meni, että baarissa sitä tavattiin enkä voinut sietää koko tyyppiä. Nyt sitä onkin tapeltu yhdessä jo 13 vuotta.  Niin muuten ja tuota Guernicaa on yhdessä katsottu Madridissa, vaikka ei siellä kylläkään tavattu. Kuulosti vaan selkeesti paremmalta, kun sanoa, että ihan pieruissa jossain juottolassa, vaikkei oltu missään pieruissa eikä juottolassa. Pikkusen pirskahtelevasti vaan jossain viinibaarissa. ;)

11. Kerro yksi unelmasi? 
Että saisin nähdä kun lapsistamme tulee aikuisia, fiksuja ja onnellisia.

 ***

No nyt voitte heittää ne nenäliinat pois ja ottaa taas uuden kupin kahvia tai sitä kossua. Vuorossa on Vadelmia,  joka pyysi minua vastaamaan seuraaviin:

1. Suosikkisi Tukholmassa?
No voi pihkura. Vastaus: NK. Ihan kauheeta. Ollaan yleensä Päivä Tukholmassa -reissuilla ja tämä olisikin ihanaa, jos Vadelmia ja muutkin vinkkaisivat paikkoja, jotka kannattaa Tukholmassa oikeasti lapsiperheen katsastaa. Junibacken on nähty ja satujunan aiheuttamien traumojen vuoksi, neljävuotias ei halua enää KOSKAAN Tukholmaan. Täytyy huijata tyyppi laivaan ja sanoa, että tää menee Tallinnaan. Kihkih. Muistan erään reissun, kun olin erittäin onnellinen löydettyäni Ordning & Reda paperikaupan, mutta en keksinyt mihin tarkoitukseen niitä ihania vihkokirjoja olisin käyttänyt. Nythän tämä ihanuus on Stockalla. Huono vastaus, kun ei ole mitään suosikkipaikkoja varsinaisesti. Tukholma on silti tosi ihana kaupunki ja sinne lähtisin när som helst.

2. Lempipaikkojasi kotikaupungissasi?
Stockmann. No tuota itsestäänselvyyttä lukuunottamatta, on sanottava lyhyesti, että merenranta ja Kaivari oikein lämpimänä kesäpäivänä. Siitä parissa minuutissa botskilla Uunisaareen ja siinäpä tulikin se etelänreissu tehtyä. Muutenkin pienet saaret, kuten Mustasaari ja Pihlajasaari, jonne on hauska viedä lapset kesällä. Suomenlinna on ihan horrori, kun siellä saa koko ajan vahtia ettei kukaan, let alone - allekirjoittanut putoa reunalta.

3. Miten tapasit miehesi?
Ks. edellinen kysymys numero 10.
 
4. Mitä et pukisi lapsellesi?
Jotain kauheita asuja. Yök. Onpa vaikeaa. No en varmaankaan pukisi lapsille mitään hankalaa päällä pidettävää, kuten ylipäätään vaatteita, vastaisi tähän kasikuinen. Jostain syystä mä en ole syttynyt niille virkattaville mansikkapipoille tai Duudsonien Emäntä-vaatteille.

5. Mitä toivoisit lapsesi harrastavan ja mitä et?
Kiinnostusta näyttäisi löytyvän tanssiin tällä hetkellä, mutta neljävuotias haluaa äidin mukaan, joten just siitä syystä nää harrastukset vielä odottaa. En keksi mitään erityistä mitä toivoisin hänen harrastavan. Jos hänen isältään kysytään, niin hän toivoisi tyttären innostuvan rumpujen soittamisesta. Nokkahuilun soittamista en toivoisi lapseni aloittavan ihan niistä selvistä syistä. 
 
6. Minkälainen olisi viimeinen ateriasi (alku-, pää- ja jälkiruokineen)?
No herttinen. Ei saattaisi olla nälkä, jos tietäisi aterian olevan viimeinen, mutta jos ei tietäis ja muuten vaan herkuttelisi, niin voisin sanoa, että alkuruoaksi voisin ottaa jotain ihanaa keittoa (I heart keitot), pääruoaksi riippuen ihan fiiliksestä jotain ihanaa kalaa vaikka ja jälkkäriksi joku rockyroad-fudge-choco-jätski-hässäkkä. Ei missään nimessä mitään fuckin' molekyylikeittiötä, en ikinä tietäisi mitä saippuakuplaa saa maistaa ja mitä ei.

7. Miten valitsitte lapsenne / lastenne nimet? 
Neljävuotiaan nimi vaan tippui taivaalta, kun häntä katseltiin muutama päivän syntymän jälkeen ja hänen muissa nimissä on äitini nimi. Muissa nimissä kuulostaa ihan kuin niitä olisi tyyliin Peppi Lotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu... Hihhihi. Kasikuisen nimeä mietittiin tosi kauan. Ei tullut konsensusta sitten millään. Hänen nimensä oli ainoa nimi, josta olimme Miehen kanssa samaa mieltä eikä heti sanottu, että ei helvata tule tästä lapsesta sen ja sen tai sen nimistä. Kuopuksen kohdalla piti vähän pinnistellä. Täytyy kuitenkin sanoa, että ihan on nimensä oloinen neiti, joten oikein meni.

8. Valttisi "en ole koskaan"-pelissä?
En ole koskaan pelannut en ole koskaan -peliä. There. Ei me tuommosia nuorena tyttönä pelailtu, kun me vaan keskityttiin Golden vodkan siemailuun ja meikkaamiseen. AHHAHHA. Ai kauhee.

9. Kivoin reissu lasten kanssa?
Yleensä reissut mummolaan, jossa hengaamme siskon perheen kanssa, mutta pelkän perheen kesken tehdystä reissusta kerron toivottavasti ensi viikolla. Matkaamme nimittäin koko perheen voimin Suomen maassa, yövytään hotellissa ja tehdään sellaista kivaa, jota yleensä reissussa tehdään. Palataan tähän.

10. Kirja, joka sinulle tärkeä?
Oi, näitä on niin monia. Kirjat ovat todella rakkaita ja odotan niitä hetkiä, kun taas saan keskittyä ihaniin teksteihin. Mikä kirja on minulle tärkeä? No en tietenkään muista. Viimeksi lukemani kirja on Malla Rautaparran Raskaus, Synnytys, Äitiys ja for what. Ei kyllä joogahengitykset tulleet mieleen, kun kasikuista haettiin meille. Miten voikaan ihan kaikki synnytystreenit lentää roskikseen siinä hetkessä? Eräät vaan huutelee tuntemattomille ihmisille kesken synnytyksen, että minä lähden nyt kotiin, kun ei tämä lapsi synny. No ainakaan tuo synnytyskirja ei ole se tärkein.

***

Ootteko vielä siellä? Sammuneena? 

Nyt vielä teille tarjoan nämä omat kysymykseni vastattavaksi ja toivon tähän kommenttilaatikkoon niitä vastauksia, jos ette jo omiin blogeihinne ole vastanneet. 
Vastauksenne ovat todella tärkeitä, ne käsitellään luottamuksellisesti janiinedelleen. Tää on merkittävää empiiristä tutkimusta, joten kuuluu ihan jokamiehenoikeuksiinne vastata näihin. Viranomaisista otetaan yhteyttä, jos ette vastaa. Kannattaa vastata. Minä en muuten juonut kossua.

1. Suurin onnistumisesi kasvattajana? (tämmöinen helpohko tähän alkuun)
2. Mikä on niksisi siihen, että poistutte kotoa aamuisin rauhallisin mielin myös silloin, kun on kiire johonkin? 
3. Salaatko mitään lapsiltasi?
4. Syöttekö aina pöydän ääressä?
5. Kotiunivormusi?
6. Onko sinulla omaa aikaa? Mikäli vastasit kyllä - miten sen sait ja mitä se tuli/tulee sinulle maksamaan?
7. Kaunein paikka kesällä, johon voi mennä pienten lasten kanssa? (väliin tämmönen hengähdystaukokysymys)
8. Tiedätkö ruokakauppaan mennessäsi mitä sieltä ostat vai osaatko päättää vasta kaupassa (ja tarjoat perheellesi muutakin kun lihapiirakoita tai einespinaattilettuja ja pastaa)?
9. Annatko lapsesi syödä kaupassa (joskus/aina) riisipiirakkaa, jotta saisit ostokset tehtyä joutuisammin? 
10. Uhkailetko lapsiasi tontuilla/naapureilla/poliisilla/millään?
11. Suurin mokasi kasvattajana?

Nyt heti vastaamaan!



Suosikit